Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücretle birlikte hangi ödemelerde değişiklik olacak?

Yeni asgari ücretin belirlenmesi ile birlikte birçok ödemelerde değişikliğe gidilecek. Kıdem tazminatı, işsizlik maaşı, GSS primi, 65 yaş aylığı, engelli aylığı ve isteğe bağlı sigorta primlerinde artışlar olacak. Peki bu ödemelerde ne kadar artış olacak? İşte detaylar...

Asgari ücretle birlikte hangi ödemelerde değişiklik olacak? - Sayfa 1

Milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücret pazarlığında gözler ikinci görüşmede. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol'la pazartesi günü saat 14.00'te asgari ücret için bir araya gelecek.

Asgari ücretle birlikte hangi ödemelerde değişiklik olacak? - Sayfa 2

Asgari ücrete ara zam yapılması sonrasında pek çok kalemde değişiklik yaşanacak.

Asgari ücretle birlikte hangi ödemelerde değişiklik olacak? - Sayfa 3

Cumhuriyet'te yer alan habere göre, zam olasılıklarına göre yaşanacak değişiklikler:

Asgari ücretle birlikte hangi ödemelerde değişiklik olacak? - Sayfa 4

İŞSİZLİK MAAŞI: Sigortalı çalışanlara yasada belirtilen şartları taşımaları halinde işsiz kaldıkları dönem için belirli süre ve miktarda işsizlik maaşı ödemesi yapılıyor. İşsizlik maaşı aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 40'ından az olamazken, yüzde 80’ini geçemiyor. 2023 yılında işsizlik maaşı en düşük 4 bin 3, en yüksek 8 bin 6 lira olarak uygulanıyor. Yüzde 25 zam olursa, en düşük 5 bin 3, en yüksek 10 bin 7 lira, yüzde 30 zam da düşük 5 bin 203, en yüksek 10 bin 407 lira, yüzde 35 zam olursa ise, en düşük 5 bin 404, en yüksek 10 bin 808 liraya yükselecek.