Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücretin 17 bin TL seviyesine yükseltilmesi konusu gündemde!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, asgari ücret zammı konusunda yıl başında kapsamlı bir düzenleme yapılacağını açıklamıştı. Asgari ücret tespit komisyonu, bu konuda ilk adımı 20 Kasım'da atacak. Pazarlıkların başlayacağı rakam ise şimdiden belirlendi.

Asgari ücretin 17 bin TL seviyesine yükseltilmesi konusu gündemde! - Sayfa 1

2024 yılına dair maaş zammı düzenlemeleri hakkında geri sayım başladı. Birçok çalışan, yeni asgari ücret zammı oranını merak ederken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ücretlerin enflasyonun altında kalmayacağını vurgulayarak, "Enflasyonun önüne geçecek bir programı hayata geçiriyoruz. Hem çalışanlarımızın hem de emeklilerimizin ihtiyaçlarına yönelik gerekli düzenlemeleri yılbaşında yapmayı planlıyoruz." dedi.

Asgari ücretin 17 bin TL seviyesine yükseltilmesi konusu gündemde! - Sayfa 2

Hatırlatmak isterim ki Temmuz zammı ile asgari ücret yüzde 34 artırılarak net 11.402 lira, brüt ise 13.414 lira seviyesine yükseltilmişti. Şimdi, gözler tüm çalışanları ilgilendiren Ocak 2024 asgari ücret zammına çevrildi.

Asgari ücretin 17 bin TL seviyesine yükseltilmesi konusu gündemde! - Sayfa 3

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, Aralık ayında bir araya gelecek ve asgari ücret belirlenmesi konusunda kritik bir rol oynayacak. Komisyon, asgari ücret tespiti için enflasyon verilerini de dikkate alacak.

Asgari ücretin 17 bin TL seviyesine yükseltilmesi konusu gündemde! - Sayfa 4

Ayrıca, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, işçi sendikaları ve işverenlerle ilgili önemli anket çalışmaları yürütmekte ve bu veriler, asgari ücretin belirlenmesinde dikkate alınacaktır.