Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücrete Temmuz'da gelecek zam hakkında flaş gelişme yaşandı

Milyonlarca çalışan gözü kulağı yüksek enflasyona karşı temmuz ayında maaşlara yapılacak zamda... Cumhurbaşkanı Erdoğan, enflasyona karşı çalışanların ezdirilmeyeceğini söyleyerek temmuzda maaşlara zam sinyalini vermişti. Asgari ücrete zamda yeni bir gelişme yaşandı. Asgari ücret , yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirleniyor. Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti.

Abone ol
Abone ol 16 Haziran 2022 18:25

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay'ı kabul etti. Görüşme, AKP Genel Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile AK Parti Genel Merkezi’nde bir araya geldi. Sürpriz bir görüşme olarak değerlendirildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk İş Başkanı’nın programında bu görüşmeye dair bir açıklama yok.

Erdoğan'ın Atalay ile asgari ücreti ve temmuz zammını konuşması bekleniyor. Temmuzdaki asgari ücrete zam için komisyonun toplanıp toplanmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Milyonlarca çalışanda ise enflasyona karşı maaşlarda  büyük zam yapılması beklendisi mevcut.

Asgari ücreti, yasa gereği işçi, işveren ve hükümetten beşer temsilci olmak üzere 15 kişiden oluşan Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirliyor. Komisyon, yeni asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında dört kez toplanıyor. Bakanlıktaki ilk toplantının ardından komisyon, işçi, işveren ev sahipliğindeki toplantıların ardından son toplantısını tekrar bakanlıkta yapıyor.

Bakanlığın belirlediği üyelerden birinin başkanlık ettiği komisyon, en az 10 üyenin katılımıyla toplanıp oy çokluğuyla karar veriyor. Oyların eşitliği halinde başkanın bulunduğu tarafın çoğunluğu sağladığı kabul ediliyor. Asgari ücret senede bir kez aralık ayında belirleniyor.

Yorumlar