Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret zammı belirleniyor! işte asgari ücret komisyonuna gelecek rakamlar

Asgari ücret zammı ile ilgili son dakika haberi... Asgari ücret zammı için kritik gün geldi, çattı. 2021 yılında uygulanacak asgari ücreti belirleme çalışmaları kapsamında Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nun ilk toplantısı bugün Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Başkanlığı'nda gerçekleşiyor.

Asgari ücret zammı belirleniyor! işte asgari ücret komisyonuna gelecek rakamlar - Sayfa 1

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2021 yılı asgari ücretinin belirlenmesi için bir araya geliyor. Türk-İş, Hak-İş ve DİSK tarafından yapılan ortak açıklamada, "Asgari ücret belirlenirken geçim şartları yaklaşımı dikkate alınmalı" ifadelerine yer verildi. İşte tüm detaylar...

Asgari ücret zammı belirleniyor! işte asgari ücret komisyonuna gelecek rakamlar - Sayfa 2

Doğrudan 7 milyona yakın çalışanı ilgilendiren asgari ücret için 2021 yılında geçerli olacak rakamların belirlenmesi amacıyla Asgari Ücret Tespit Komisyonu bugün ilk toplantısını gerçekleştirecek.

Asgari ücret zammı belirleniyor! işte asgari ücret komisyonuna gelecek rakamlar - Sayfa 3

''Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı'': 

Üç işçi konfederasyonu, bugün ilk toplantısı yapılacak asgari ücret görüşmeleri öncesi Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu imzasıyla ortak yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, 2021 yılı asgari ücret görüşmelerinin, yeni tip corona virüs (Covid-19) salgının tüm dünya ve Türkiye'de ağır insani, sosyal ve ekonomik tahribatının yaşandığı bir dönemde başladığı belirtilerek, şunlar kaydedildi: "Küresel salgın, başta işçiler olmak üzere tüm ücretli çalışanların yaşama şartlarını daha da ağırlaştırdı. Ciddi iş ve gelir kayıplarına yol açtı. Nitekim devletin resmi kurumunca açıklanan son büyüme rakamlarında, çalışanların milli gelirden aldıkları payın ciddi oranda gerilediği de görülmektedir.''

Asgari ücret zammı belirleniyor! işte asgari ücret komisyonuna gelecek rakamlar - Sayfa 4

Üç işçi konfederasyonu, "insan onuruna yakışır" düzeyde bir asgari ücret belirlenebilmesi için, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun çalışmaları sırasında temel alınması gereken şu ilkelere yer verdi:

- Asgari ücretin saptanmasında Anayasa'da yer alan "geçim şartları" yaklaşımına öncelikle uyulmalıdır. Günün ekonomik ve sosyal koşullarına göre işçinin ve ailesinin insanca yaşamasını mümkün kılacak ve insanlık onuruyla bağdaşacak asgari ücret belirlenmelidir. İçinde yaşadığımız salgın koşullarının yarattığı gelir kaybı ve gider artışları da dikkate alınmalıdır.