Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni asgari ücret için tüm detaylar...

Yeni asgari ücret ile bir ilk olacak düzenlemeyi Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin açıkladı. Bakan Bilgin bu yıl asgari ücret desteğinin işverenin hesabına değil, işçinin hesabına yatacağını bildirdi. Peki bu destek nasıl ödenecek? Asgari ücret tarafında ne kadar vergi alınıyor? Vergi alınmadığında asgari ücret kaç lira olacak? Asgari Geçim İndirimi (AGİ) ne kadar, kaç TL olacak? İşte asgari ücret için tüm detaylar...

Asgari ücret ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni asgari ücret için tüm detaylar... - Sayfa 1

Asgari ücret ve AGİ zammı için geri sayım başladı. Asgari Ücret Tespit Komisyonu yılın ilk toplantısını aralık ayının ilk haftasında yapacak. Son olarak Kabine Toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açıklamasında, "Kamu işçileri ve memurlarının ücretlerindeki artışlarla başlattığımız çalışanlarımızı fiyat artışlarına karşı koruma politikamızı asgari ücretle de sürdüreceğiz" diye konuştu.

Asgari ücret ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni asgari ücret için tüm detaylar... - Sayfa 2

Çalışma ve Sosyal Güvenlik bakanı Vedat Bilgin asgari ücret ile ilgili çok önemli son dakika açıklamalarda bulundu. Yeni ücretin Aralık ayının ilk haftasında tamamlanacağını belirten Bilgin yapılacak desteklerle ilgili de bilgi verdi. Buna göre destek direkt işçiye yapılacak, vergi konusun da alternatifler değerlendirilecek.

Asgari ücret ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni asgari ücret için tüm detaylar... - Sayfa 3

DESTEK ÖDEMESİ ARTIRILACAK

5510 sayılı yasanın geçici 85. Maddesi gereğince 2021 yılı için her sigortalı için işverenlere 75 lira asgari ücret desteği ödeniyor. Bu destek İşsizlik Sigortasından karşılanıyor. Bu desteğin artırılarak direkt işçiye ödenmesi söz konusu. Böylece daha önce 150 liraya kadar uygulanan bu destek işçi için seyyanen bir zam olarak maaşına yansıtılabilir.

Asgari ücret ve AGİ ne kadar, kaç TL olacak? İşte yeni asgari ücret için tüm detaylar... - Sayfa 4

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE ZAMAN BELLİ OLACAK? 
Asgari Ücret Tespit Komisyonu, 2022'de geçerli olacak asgari ücreti belirleme çalışmalarına aralık ayının ilk haftasında başlayacak.