Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücret toplantısı ne zaman yapılacak?

2024 asgari ücret zammı çerçevesinde ilk görüşmenin tarihi artık belirlendi. Bu önemli toplantının tarihini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Peki, asgari ücretle ilgili ilk toplantı ne zaman gerçekleşecek? Milyonlarca çalışan ve işveren, asgari ücretin geleceği konusunda büyük bir merak içinde. 2024'te asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2024 asgari ücret zam oranıyla ilgili ilk açıklamalar ve süreç hakkında detaylı bilgiler…

Abone ol
Abone ol 04 Aralık 2023 10:01

2024 asgari ücret zammı çerçevesinde ilk görüşmenin tarihi artık belirlendi. Bu önemli toplantının tarihini, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan duyurdu. Peki, asgari ücretle ilgili ilk toplantı ne zaman gerçekleşecek?

Milyonlarca çalışan ve işveren, asgari ücretin geleceği konusunda büyük bir merak içinde. 2024'te asgari ücret ne kadar olacak? İşte 2024 asgari ücret zam oranıyla ilgili ilk açıklamalar ve süreç hakkında detaylı bilgiler…

TÜRK-İŞ Başkanı Ergun Atalay, Ankara'da düzenlenen Türk-İş 24. Olağan Genel Kurulu'nda konuşma yaptı. Atalay, asgari ücret konusuna odaklanarak, "Asgari ücret konuşuluyor, kamuoyu bunu merakla bekliyor.

Yıllardır arkadaşlarımız bu konuda toplantılara katılıyor. Asgari ücret, 12 kalem masrafı içeriyor ve başlangıç ücreti niteliğinde. Ülkemizde bu ücret, yaşam maliyetini temsil ediyor ve şu an 11 bin 400 lira seviyesine ulaştı. Bir bakan, 'Sene içinde bir kez artacak' diyor. Bence hiç artmasın, enflasyon olmasın, zam da olmasın, para da verilmesin.

'Parayı ver, zam yap' diyerek ne kadar anlamlı bir durum ortaya koyuyorlar ki? 2 gün sonra 4 işçi oturup konuşacak: bir sağlık çalışanı, kasiyer, enerji işçisi ve karayollarında kar temizleme işçisi. Bu ücretle nasıl geçinemediklerini anlatacaklar. Hiçbir beceri, 11 bin 400 lirayı bir hafta idare etmeye yetmez.

Ancak hala bu durumu savunan işverenler ve siyasiler var. İlerleyen günlerde yönetim ve başkanlar kurulu bir araya gelecek, bir yol haritası belirlenecek. Bu konuda uzmanlarımız, Asgari Ücret Komisyonu'na katılacak arkadaşlara rehberlik ediyor.

Bu ülkede 8 milyon asgari ücretli var, bu ülkenin en büyük sözleşmesi. Bu durum bizim için önemli, onlar da TÜRK-İŞ üyesi olan kardeşlerimiz. Temsil ettiğimiz insanların başını öne eğmeye lüksümüz yok" şeklinde konuştu.

Yorumlar