Anasayfa /  Foto Galeri

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor

Türkiye'yi gelecek hafta yoğun bir ekonomi gündemi bekliyor. Büyüme, ihracat ve enflasyon rakamları açıklanacak bir yandan da milyonlarca çalışanın ve işverenin gözü 1 Aralık'ta ilk toplantısını yapacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda olacak.

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor - Sayfa 1

Gelecek hafta ekonomi gündemi yoğun geçecek. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 30 Kasım Salı günü yılın 3'üncü çeyreğine ilişkin büyüme rakamlarını açıklayacak. Temmuz-eylül dönemine ilişkin dönemsel gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) verileri saat 10.00'da duyurulacak.

konomistler, GSYH'nin 3. çeyrekte yüzde 8,1 büyümesini bekliyor. Türkiye ekonomisi, yılın ikinci çeyreğinde yüzde 21,7 büyüyerek 1999'dan bu yana açıklanan yeni serideki en yüksek büyüme rakamına ulaştı.

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor - Sayfa 2

TÜİK, yarın kasım ayına ilişkin ekonomik güven endeksini kamuoyuna duyuracak. Endeks, eylülde 102,4 iken ekimde yüzde 1 azalarak 101,4 değerine geriledi.

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor - Sayfa 3

İhracat ve enflasyon

Gelecek hafta gözlerin çevrileceği diğer veriler ise aynı gün açıklanması beklenen ihracat ve enflasyon rakamları olacak.

Asgari ücret tespit komisyonu toplanıyor - Sayfa 4

Ticaret Bakanlığınca 3 Aralık Cuma kasım ayına ilişkin geçici dış ticaret verilerinin açıklanması bekleniyor. Türkiye'nin ihracatı ekimde geçen yılın aynı ayına göre yüzde 20,2'lik artışla 20,8 milyar dolar seviyesinde açıklandı. Bu değerle "Cumhuriyet tarihinin en yüksek aylık ihracat rakamı" gerçekleşti.