Anasayfa /  Ekonomi

Asgari ücret sonrası yemek bedeli ne kadar oldu? 2023 yemek ücretleri kaç TL?

Asgari ücrete yapılan zam sonrası tüm ödemeler 1 Temmuz itibariyle değişecek. Temmuz ayından itibaren uygulanacak zamlı asgari ücretle birlikte işverenlerin çalışanlarına ödedikleri günlük yemek bedeli de arttı

Abone ol
Abone ol 22 Haziran 2023 12:30

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısında masadan karar çıktı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklaması ile birlikte temmuz ayı itibarıyla asgari ücret 11 bin 402 lira oldu.

Açıklanan net asgari ücret rakamıyla birlikte bütün kalemlere de zam geldi. Zam gelen kalemlerden biri de günlük yemek bedeli oldu. 11 bin 402 lira olarak belirlenen yeni asgari ücretle birlikte yemek bedellerinin de günlük 105,75 liraya çıkarıldığını belirtti.

'TÜM ÖDEMELER ARTACAK'

Uzmanlar asgari ücretteki bu artışın sosyal güvenlik alanında tüm ödemeleri etkileyeceğini belirtirken 65 yaş aylığı, doğum ve askerlik borçlanmaları, işsizlik maaşı, genel sağlık sigortası primi, isteğe bağlı sigortalılık ödemeleri, BAĞ-KUR primleri gibi tüm ödemelerin de artacağını belirtiyor.

 

Yorumlar