Anasayfa /  Güncel

Bu Sabah Başladı! Dev Operasyon Yapıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığın tarafından FETÖ’nün sözde TSK yapılanmasına dair yapılan geniş kapsamlı soruşturmada 89 şüphelinin yakalanması için düğmeye basıldı.

Abone ol
Abone ol 10 Eylül 2018 15:29

11 Cumhuriyet Savcısının katılmış olduğu eş zamanlı operasyonda 58 şüpheli yakalandı, kaçmaya çalışan Sabiha Gökçen Havalimanı'nda yakalanan eski bir albayın telefonuna ise uzaktan erişim ile müdahale yapıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele ekipleri ile birlikte 11 Cumhuriyet Savcısının da katılmış olduğu operasyonda 48 asker ve 10’u mahrem imam olmak üzere 58 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. 

Albayın evinde 35 bin euro ve 25 bin dolar ele geçirildi 

Diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar yapılırken gözaltına alınan muvazzaf bir albayın evinden 35 bin Euro ve 25 bin dolar nakit para, bir ihraç binbaşının evinden ise bylock kullanmaktan aranan sivil bir şahısın yakalandığı öğrenildi. 

Operasyon esnasında Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan çıkış yapmak üzereyken yakalanan eski bir albayın telefonundan örgütün muhaberat amacıyla kullandığı kriptografik haberleşme programlarından Falcon programı çıktı.  


Yorumlar