Anasayfa /  Dünya

Arjantin karıştı! Messi helikopterle kurtarıldı

Rusya ile savaşın başladığı 300 gündür yurtdışı ziyareti gerçekleştirmeyen Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, ABD'ye gitti. Zelenski ile Biden'in baş başa görüşmesi başladı. Görüşmenin ardından Zelenski'nin kongreye hitap etmesi bekleniyor.

Abone ol
Abone ol 21 Aralık 2022 23:39

Dünya şampiyonu Arjantin Milli Takımı'nın geçit töreni, Buenos Aires Dikilitaş Meydanı'na gelemeden kalabalığın çokluğu ve oluşabilecek güvenlik problemleri sebebiyle iptal edildi. Milli Takım, bir helikopterle otobüsten alınarak Arjantin Futbol Federasyonu yerleşkesine götürüldü.

Devlet Başkanlığı Sözcüsü Gabriela Cerruti yaptığı açıklamada, "Dünya Şampiyonları, geçit töreni rotası üzerinde helikopterlerle uçuyor çünkü yerde devam etmek büyük sevinç patlaması nedeniyle imkansızdı" dedi.

 İPTAL SONRASI OLAYLAR ÇIKTI! ÖLÜ VE YARALILAR VAR...
Dikilitaş Meydanı'nda bekleyen kalabalık, Messi ve arkadaşlarının alana gelmeyeceğini öğrenince çileden çıktı. Buenos Aires polisi, kalabalığın sakin şekilde dağılması yönünde uyarılar yapsa da 36 yıl sonra gelen Dünya Kupası'nı ve Milli Takımı görmek için saatlerdir bekleyen kalabalık öfkeyle olay çıkarmaya başladı.

Polis, biber gazı ve tazyikli suyla kalabalığa müdahale etmeye çalışınca olaylar büyüdü. Taraftarlar da polise madde yağdırmaya başladı. Çok sayıda taraftar gözaltına alındı.

Kutlamalar sırasında çatının üstünde zıplayan bir taraftarın, çatının çökmesi sonucu yere düştüğü ve hastaneye kaldırılıp tüm müdahalelerin yapılmasına rağmen hayatını kaybettiği açıklandı.

Ayrıca olaylar sırasında dikilitaştan kopan bir mermer parçasının isabet ettiği 5 yaşındaki bir çocuğun ağır şekilde yaralandığı ve yoğun bakıma alındığı belirtildi. 5 yaşındaki çocuğun yanı sıra 4 kişinin daha olaylar sebebiyle komada olduğu ifade edildi.

POLİS ARABASINI KAÇIRDILAR
Meydanları dolduran öfkeli taraftarların bir polis arabasını kaçırıp kullanılamaz hale getirdikleri de sosyal medyadaki videolarda ortaya çıktı.

 

 

Etiketler messi
Yorumlar