Anasayfa /  Güncel /  Son dakika

Ardahan'da korkutan deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) saat 17.08'de Ardahan'ın Göle ilçesi merkezli 5 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini duyurdu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 27 Eylül 2022 17:44

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre Ardahan'ın Göle ilçesi merkezli 5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremi çevre illerde yaşayan vatandaşlar da hisseti.

KENDİLERİNİ DIŞARI ATTILAR
Deprem nedeniyle çok sayıda vatandaşın tedbir amacıyla kendisini dışarı attığı ve ekiplerin acil olarak bölgeye sevk edildiği öğrenildi. AFAD'dan yapılan açıklamada ayrıca, "Göle ilçesinde meydana gelen deprem sonrası an itibarıyla olumsuz bir ihbarın bulunmadığı bilgisi alınmıştır" ifadelerine yer verildi.

 

CAN KAYBI VE YARALI BİLGİSİ YOK
Resmi kaynaklardan şu ana kadar yaralı veya can kaybına ilişkin herhangi bir bilgilendirmede bulunulmadı. Jandarma ekiplerinin de bölgeye intikal ederek hasar gören bina olup olmadığını kontrol edeceği belirtildi.

KANDİLLİ 5.3 OLARAK AÇIKLANDI
Kandilli Rasathanesi'nden de depreme ilişkin bilgilendirmede bulunuldu. Yapılan açıklamada Balçeşme Göle merkezli olduğu belirtilen depremin 3.2 kilometre derinlikte ve 5.3 büyüklüğünde olduğu dile getirildi.

GÜLTEKİN: YIKIM BİLGİSİ YOK
Göle Belediye Başkanı İlhan Gültekin de ilçelerinde meydana gelen depremle ilgili yaptığı açıklamada, "Herhangi bir yıkım bilgisi ulaşmadı, bazı evlerde hasar olduğunu öğrendik" ifadelerini kullandı.

Yorumlar