Anasayfa /  Ekonomi /  Sektör Haberleri

Araç sahibi olmak isteyenlere müjde!

Sıfır otomobil fiyatlarının her geçen gün artması, sektöre devletten müdahale geleceği ve ÖTV/KDV indiriminin yürürlüğe gireceği söylentilerini artırdı. Peki sıfır otomobilde vergi indirimi gelecek mi? Sıfır otomobil fiyatları ne zaman düşecek?

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 18 Temmuz 2022 16:34

Sıfır otomobil fiyatları her geçen gün artarken, düzenli olarak zam gören sıfır otomobil fiyatları aynı ay içinde 2-3 kez zamlanmaya başladı. 

Bu da geçtiğimiz yıl 150-200 bin civarı bir fiyattan alınabilen bir aracın bu yıl 450-500 bin bantlarında satılmasına neden oldu.

SIFIR OTOMOBİLDE VERGİ İNDİRİMİ BEKLENİYOR 

Sıfır otomobil almak isteyen vatandaşlar ise çareyi ÖTV/KDV indirimine gidilmesinde buldu. 

Kamuoyunda vergi indirimi sürekli olarak gündeme getirilmeye başlandı. Son zamanlarda iyice dillendirilmeye başlanan ve kulaktan kulağa yayılan ÖTV/KDV düzenlemesi hakkında çok önemli açıklamalar yapan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Otomotiv Ticareti Meclis Üyesi Fahrettin Batı, vatandaşların canını sıkacak ve hiç duymak istemeyecekleri şeyleri dile getirdi.

KDV İNDİRİMİ OLMAYABİLİR 

ÖTV/KDV düzenlemesi konusunda çok net ifadeler kullanan Batı, bayilerin 100 sıfır otomobil talebine karşılık yalnızca 20 otomobil geldiğini, onların da dakikalar içerisinde satıldığını hatta birçoğunun daha gelmeden tükendiğini ifade etti ve ekledi: “Bu şartlar altında devlet nasıl ÖTV/KDV indirimi yapsın?”

 TOGG SATIŞLARI BEKLENENDEN DAHA YÜKSEK OLACAK 

Öte yandan elektrikli araç piyasasında yapılan düzenlemenin olumlu olduğunu söyleyen Batı, bu düzenleme sonrasında en avantajlı markanın TOGG olacağını ve yeni vergilendirme dilimleri sayesinde TOGG satışlarının beklenenden daha yüksek gerçekleşebileceğini iddia etti.

FİYATLAR BİR MÜDDET STABİL GİDECEK 

Son olarak fiyatların çok yükseldiği konusunda herkesin hem fikir olduğunu söyleyen Batı, bundan sonraki süreçte ise artık böylesi radikal sıçramaların beklenmediğini ve fiyatların bir müddet stabil gideceğinin öngörüldüğünü söyledi.

Etiketler Otomobil güncel
Yorumlar