Anasayfa /  Güncel

Araba kullanırken direksiyon neden titrer?

Araç kullanırken direksiyon titremesi hemen herkesin başına gelmiştir. Bazen sorun sadece bir civatanın sıkıştırılması kadar basit bir şekilde çözülebilecek iken bazen çok daha komplike olabilir. İşte direksiyon titremesinin başlıca sebepleri...

Abone ol
Abone ol 07 Aralık 2022 21:43

Sürüş esnasında veya sadece frene bastığınız anda direksiyonda titreme olabilir. Bunun nedeni süspansiyon sistemi, fren sistemi, lastikler ve diğer nedenler olabilir.

Bozuk Balans Ayarı

Tekerleklerin dengesini sağlamak için yapılan balans ayarı doğru yapılmadıysa ya da lastik balans ayarı bozulduysa araç sağa ya da sola çekme yapabileceği gibi direksiyon titremesi de olabilir.

Bozuk Rot Ayarı

Tekerleklerin rot ayarı bozulduysa ya da doğru şekilde yapılmadıysa yine direksiyon titremesi görülür. Rot ayarı, tekerleklerin doğru şekilde hizanlamasını sağlar.

Rulman Sorunları

Tekerleklerin dönmesini sağlayan rulmanlar, aks ve göbek düzeneğine bağlı olduğu için düzgün çalışmadıklarında doğrudan tahrik milini etkiyerek direksiyonun titremesine neden olur.

Süspansiyon Sistemi Sorunları

Titreyen direksiyonun nedenlerinden biri ve en yaygın olanı, kesinlikle süspansiyon sistemi arızalarıdır. - Süspansiyon parçalarındaki aşınma olabilir - Süspansiyon sistemindeki parçalarda gevşek bağlantılar olabilir - Tahrik milinde sorun olabilir

Fren Sorunları

Direksiyon titremesine neden olabilen fren sorunlarıda genellikle aşağıdakilerden biri veya birden fazlasıdır. - Aşınmış fren balataları, - Fren sistemindeki gevşemiş bağlantılar - Kötü durumdaki fren diskleri

Motor Kulağı Sorunları

Önce motor kulağının ne olduğunu açıklayalım. Motor kulağı, motor takozu olarak da bilinir. Bu parça, motordaki titremeleri ve yoldaki şokları emer. Ancak motor kulağında sorun varsa direksiyon titrer.

Lastiklerin Ömrünü Tamamlamış Olması

Oto lastiklerinin dişleri aşınmış ve artık kullanım süreleri dolmuşsa bu da direksiyonda titremeye neden olabilir. Acilen oto lastik yenileme yapmak gerekir.

Jantların Eğik Olması

Jantların eğik olması, direksiyon titremesine neden olabilir. Jant eğik olduğu için direksiyon bir yöne döndürüldüğünde tekerlekler bu komutu uygulamakta zorlanır.

Etiketler Direksiyon
Yorumlar