Anasayfa /  Foto Galeri

Araba alacaklara kötü haber! Otomobil fiyatlarına dev zam geliyor...

Otomobil fiyatlarına yeni zamlar kapıda! Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte fabrikalarda üretim maliyetlerinin rekor seviyelere ulaşması, mayıs ayından başlayarak otomobillerde yeni zamları da beraberinde getirecek. İşte haberin detayları...

Araba alacaklara kötü haber! Otomobil fiyatlarına dev zam geliyor... - Sayfa 1

Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte üretimde yaşanan maliyet artışları, otomobil fiyatlarına zam olarak yansıyacak. Yılsonuna kadar araçların sadece fabrikadan çıkışına yaklaşık %25 zam geleceği belirtiliyor. Zam oranının Türkiye’deki son tüketiciye yansımasının daha fazla olması bekleniyor.

Araba alacaklara kötü haber! Otomobil fiyatlarına dev zam geliyor... - Sayfa 2

Otomobil fiyatlarına yeni zamlar kapıda. Rusya-Ukrayna savaşıyla birlikte fabrikalarda üretim maliyetlerinin rekor seviyelere ulaşması, mayıs ayından başlayarak otomobillerde yeni zamları da beraberinde getirecek.

Araba alacaklara kötü haber! Otomobil fiyatlarına dev zam geliyor... - Sayfa 3

Türkiye’de otomobil fiyatları, ocak ayından bu yana ortalama yüzde 8 arttı. Bazı marka ve modellerde ise bu oran yüzde 20’lere kadar çıkıyor. Özellikle vergi dilimi değişen araçlarda fiyat artışları çok daha yüksek. Ancak sektör temsilcilerine göre, piyasada asıl zamlar mayıstan itibaren kademeli olarak başlayacak.

Araba alacaklara kötü haber! Otomobil fiyatlarına dev zam geliyor... - Sayfa 4

Aslında üretim maliyetlerindeki artışın otomobil fiyatlarına yansıması beklenen bir gelişmeydi. Ancak bunun ne oranda olacağı henüz ifade edilmemişti.