Anasayfa /  Eğitim

Ara tatilde öğretmenler izinli mi? Milli Eğitim Bakanı Özer açıkladı

Ara tatille ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklaması haberimizin detayında...

Abone ol
Abone ol 05 Kasım 2021 10:15

Ara tatille ilgili Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'den son dakika açıklaması geldi. Milli Eğitim Bakanı Özer'in açıklaması haberimizin detayında...

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer Kasım ayı ara tatili için yaptığı açıklamada öğretmenlerin okula gelip gelmeyeceğiyle ilgili resmi duyuruyu yaptı.

ÖĞRETMENLER İZİNLİ SAYILACAK MI?

Buna göre öğretmenler 15-22 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek olan ara tatilde idari izinli sayılarak okula gelmeyecek.

"OKULLARIN KAPANMASI GİBİ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL"

Özer, "Birinci önceliğimiz yüz yüze eğitime devam etmek. Yüz yüze eğitime devam etmek için iki aydan beri çırpınıyoruz. Eğitim ortamı sadece öğrenme yapılan yerler değildir. Eğitim ortamı öğrenmenin yanında psikososyal gelişimin olduğu, kültür, sanat, spor aktivitelerinin olduğu, kişisel gelişimlerin sağlandığı mekanlardır. Yüz yüze eğitimden uzaklaşmak bu imkanlar kim için önemliyse, en fazla mağduriyeti o kesim için oluşturmuştur. Bugün 850 bin dersliğimiz var. 3 kasım itibarıyla bin 496 sınıf kapalı. Binde 2. Okulların kapanması gibi bir durum söz konusu değildir" dedi.

Bakan Özer'in açıklamaları şu şekilde:

"35'ten fazla öğrenci bulunan sınıfların oranı yüzde 13,4'tür. Dolayısıyla kalabalık sınıflar yaygın değildir. Ayrıca Bakanlık olarak İl Milli Eğitim Müdürlüklerimize okul bazlı olarak kalabalık sınıflarla ilgili her türlü tedbiri alma, kural belirleme, ikili eğitime geçme veya ders saati süresinde tasarrufta bulunma yetkisini verdik.

ENGELLİ ÖĞRETMEN ATAMASI NE ZAMAN?

Aralık ayında engelli öğretmen atamasının yapılacağı müjdesini de verdi. Özer, "3 Aralık'ta 750 engelli öğretmen ataması yapılacak.

KURSLAR DEVAM EDECEK Mİ?

Destekleme ve Yetiştirme Kursları hakkında bilgi vererek, "7, 8, 11 ve 12. sınıflar için bu kursları açmıştık. 15-19 Kasım'da verilecek tatil sonrasında 6 ve 10. sınıflarda Türkçe, matematik ve fen bilimleri için de bu kursları açacağız. Diğer sınıflar için kurslar devam edecek.

Ebeveyninin eğitim seviyesine, gelir seviyesine, evdeki kütüphaneye bağlı. Ebeveynin ekonomik seviyesiyle erken yaştaki akademik başarı arasındaki korelasyon çok yüksek. Sosyoekonomik seviyesi yeterli olan ailelerin çocuklarının eğitime eriştiğini, bir kesimin de erişmediğini düşünün.

İlkokula başladığında hazır bulunuşlukta ciddi bir fark ortaya çıkıyor. Okul dışı sosyoekonomik seviyenin getirmiş olduğu farkları minimize etmeye çalışıyoruz. Şu anda 3 yaş grubunda okullaşma oranı yüzde 14, 4 yaş grubunda yüzde 35, 5 yaşta ise yüzde 78. Bizim 2022 itibarıyla hedefimiz, 3 yaşta yüzde 50'ye, 4 yaşta yüzde 70'e, 5 yaşta ise yüzde 100'e çıkarmak istiyoruz.

Yorumlar