Anasayfa /  Teknoloji

Apple'ın 43 bin TL'lik yeni ürünü için temizlik uyarısı

Apple Pro Display XDR, çok konuşulacak “stantsız” fiyatıyla Türkiye’de satışa sunuldu. Bu özel fiyata “özel” bakım gerekiyor.

Abone ol
Abone ol 11 Aralık 2019 10:52

Apple’ın profesyonel monitör modeli Apple Pro Display XDR, nihayet satışa sunuldu. Standı ayrı satılan monitörün Türkiye fiyatı ise şüphesiz uzun süre konuşulacak. İki farklı versiyonu bulunan monitörün standart ekranla gelen versiyonu 35.999 TL‘ye satılıyor. Nano kaplamalı daha özel versiyonun fiyatı ise 42.999 TL.

Ancak dediğimiz gibi bunlar stantsız, sadece monitörün gövdesi için. Standın fiyatı ise 7.199 TL. Nano kaplamalı özel versiyonun bu özel fiyatı ise beraberinde özel koruma gerektiriyor. Yani monitörün ekranını öyle dilediğiniz gibi silip temizleyemiyorsunuz. 

Apple Pro Display XDR için Apple’dan temizleme uyarısı Standıyla beraber 50.198 TL ödeyerek alabileceğiniz nano kaplamalı cama sahip Pro Display XDR, kutusunda bu özel camı temizleyebilmek için ayrı bir parlatma bezi getiriyor. Apple’ın modelin temizlenme şartlarını anlatan özel sayfasında toza ve lekelere karşı nano kaplamalı camın sadece bu özel bezle temizlenmesi gerektiği vurgulanıyor.

Hatta bezin kuru kalması gerektiği de belirtilmiş. “Nano-texture cama su veya başka bir sıvı değdirmeyin” diye de not düşülmüş. Bu bezi kaybetme durumunda ya da bezin eskimesi halinde yeni bir bez sipariş etmek içinse doğrudan Apple’la iletişime geçilmesi gerekiyor. Apple standart camın kutu içinden çıkan bezin dışında mikrofiber bezle temizlenebileceği kaydediyor. Bezin hafifçe ıslatılarak temizlenmesi gerektiği not düşülmüş.

32 inç Retine 6K panele sahip olan monitörün bakımı doğrudan kullanıcısının ilgisi istiyor. Ofiste veya evde temizlik için ayrıca dışarıdan destek alan kullanıcıların buna mutlaka dikkat etmesi gerekiyor. 

Yorumlar