Anasayfa /  Eğitim

AÖL sınav tarihleri belli oldu mu? 2023 AÖL sınavları ne zaman?

2023 yılı Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri 3 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Ardından Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 07 Nisan 2023 17:30

2023 yılı Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri 3 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Ardından Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri merak konusu oldu. İşte detaylar...

MEB'DEN AÖL AÇIKLAMASI

Milli Eğitim Bakanlığı AÖL 2. Dönem kayıt süreciyle alakalı yaptığı açıklamada şunları söyledi;

"Açık Öğretim Lisesinin 2022-2023 Eğitim ve Öğretim Yılı 2. Dönem ilk kayıt, kayıt yenileme ve ders seçme işlemleri, 3 Nisan 2023 tarihine kadar yapılacaktır.

Bu tarihe kadar ders seçimini yapamayan öğrencilerin ders seçim işlemleri Bakanlık tarafından otomatik olarak yapılacaktır."

AÖL 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN?

Açık Öğretim Kurumları 2. Dönem Sınavları geçtiğimiz sene 1-10 Mart 2022 tarihleri arasında online olarak uygulanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş'ta gerçekleşen depremin ardından AÖL kayıt yenileme tarihlerini 3 Nisan 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Buna göre; AÖL 2. dönem sınavlarının nisan ayı içerisinde yapılması bekleniyor.

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI?

Açık Öğretim Lisesi sınavları online şekilde AÖK Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden gerçekleştiriliyor. Adaylar öğrenci şifreleri ve T.C. kimlik numarası ile sınavlara aöl.meb.gov.tr adresinden giriş sağlıyor.

AÖL İLK VE KAYIT YENİLEME NE ZAMAN BİTİYOR?

MEB, Açık Öğretim Lise 2. dönem kayıtlarını uzattı, bu şekilde; Açık Öğretim Ortaokulu, Açık Öğretim Lise, Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi ve Mesleki Açık Öğretim Lisesi 2022-2023 eğitim öğretim yılı 2. dönem kayıt yenileme ve ilk kayıt işlemleri 3 Nisan 2023 tarihi mesai bitimine kadar devam edilmesi kararı alındı.

Yorumlar