Anasayfa /  Eğitim

AÖL sınav tarihi belli oldu mu? AÖL kayıt yenileme son tarih ne zaman?

2023 yılı Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri 3 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Ardından Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri merak konusu oldu. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 11 Mart 2023 21:00

2023 yılı Açık Lise kayıt yenileme ve ilk kayıt tarihleri 3 Nisan'a kadar uzatılmıştı. Ardından Açık Öğretim Lisesi sınav tarihleri merak konusu oldu. İşte detaylar...

AÇIK LİSE 2. DÖNEM SINAVLARI NE ZAMAN YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen depremin ardından AÖL kayıt yenileme tarihlerini 3 Nisan 2023 tarihine kadar uzatılmıştı.

Açık Öğretim Kurumları 2. Dönem Sınavları geçtiğimiz sene 1-10 Mart 2022 tarihleri arasında online olarak uygulanmıştı.

Henüz 2. dönem sınav takvimiyle alakalı bir açıklama bulunmuyor. Fakat kayıt yaptırmayan öğrenciler sınava katılamayacağından sınavlar Nisan ayı sonrası yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı güncel sınav takvimi açıklandığında haberimize ekleyeceğiz.

AÖL SINAVLARI ONLİNE MI YAPILACAK?

Milli Eğitim Bakanlığı, pandemi döneminden önce sınavları yüz yüze şekilde okul ortamında gerçekleştiriyordu. Pandeminin ardından ise Açık Lise sınavları online olarak yapılmaya başlandı.

Geçtiğimiz dönem Aralık ayında gerçekleşen online sınavlarda kopya çektiği anlaşılan 60 bin öğrencinin sınavı iptal edildi. Öğrenim çağı dışında olan öğrenciler hariç, kopya çektiği tespit edilen öğrenciler 2 sene boyunca Merkezi Sistem Sınavları’na kabul edilmeyecek.

2. dönem sınavlarının online mı, yüz yüze mi yapılacağı sınav takviminin duyurulması ile beraber belli olacak.

AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ SINAVLARI NASIL YAPILIR?

Milli Eğitim Bakanlığı Açık Öğretim Lisesi sınavlarına kayıt işlemini yapmayan öğrenciler giremez. Sınavlarda öğrencilere 20 adet soru yöneltilir ve sınav süresi 25 dakika olarak belirlenmiştir.

Online sınavlar Açık Öğretim Kurumları Bilgi Yönetimi Sistemi üzerinden yapılır.

100 puan üzerinden değerlendirilen sınavlarda ders geçme notu 45 (kırkbeş) olarak belirlenmiştir.

Bu notun altında kalan öğrenciler başarısız olur. Sınav değerlendirmesinde yanlış yanıtlar doğru yanıtı etkilemez.

KAYIT YENİLEME 3 NİSAN TARİHİNDE SONA ERECEK

Açık Öğretim Lisesi kayıt yenileme işlemleri, Kahramanmaraş’ta gerçekleşen deprem sonrası uzatıldı. Kayıt yenileme ve ilk kayıt yapmayan adaylar sınavlara giremeyecek.

Öğrencilik durumu sistem aracılığıyla Silik, Donuk veya Aktif olanlar kayıt yenileme işlemi yaptıracaktır.

Bu dönem için kayıt yenileme sınav ücret olarak 50 TL ve Halk Eğitim Merkezi Okul Aile Birliği hesabına; 5 TL şeklinde belirlenmiştir.

Yorumlar