Anasayfa /  Eğitim

AÖL sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? 2023

Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2. dönem sınavları 30 Nisan itibariyle sona erdi. Online yapılan sınavların ardından sonuçların ne zaman açıklanacağı gündemdeki yerini aldı. Peki, AÖL 2. dönem sınav sonuçları açıklandı mı, ne zaman açıklanacak?

Abone ol
Abone ol 09 Mayıs 2023 09:45

MEB tarafından düzenlenen AÖL 2. dönem sınavları  tamamlandı. Sonuçlarının ne zaman açıklanacağı merak konusu. Not sistemi 100'lük sistem olarak uygulanan AÖL'de bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor. İşte, 2023 AÖL sonuçlarına dair ayrıntıalar.. 

Açık öğretim lisesi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

AÖL 2. dönem sınavları 30 Nisan'da sona erdi. Açık Öğretim sınav sonuçları henüz açıklanmadı ve açıklanma tarihine ilişkin MEB'den henüz bir açıklama gelmedi.

AÖL sinav sonuçlari sorgulama nasil ve nereden yapilir?

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı olan Açık Öğretim Lisesi sonuçları değerlendirmelerin ardından açıklanacak. Söz konusu sınavın sonuçları http://aolweb.aol.meb.gov.tr/ogrenci_giris.aspx üzerinden öğrenci T.C kimlik numarası bilgileri ile sorgulanabilecek.

MEB AÖL SINAV SONUÇLARI SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ.

AÖL ders geçme notu kaç?

Açık Öğretim Lisesinde not sistemi 100'lük sistem olarak uygulandığından bir dersten başarılı olmak için, 45 puan alınması gerekiyor.

AÖL sınavı değerlendirmesi nasıl yapılıyor?

* Açık Lise sınavlarında, öğrencinin sınava katılacağı her dersten çoktan seçmeli 4 seçenekli 20 soru sorulacak, her doğru cevabın puan değeri 5 olacaktır. Yanlış cevaplar doğru cevapları etkilemeyecektir.

* Sınav değerlendirmesi her ders için ayrı olmak üzere 100 tam puan üzerinden yapılacak olup doğru cevaplar dikkate alınacak ve her soru eşit puan ağırlığına sahip olacaktır. Başarı puanı hesaplamasında; [Puan = (Doğru Sayısı / Soru Sayısı) x 100] formülü kullanılacaktır.

* Sınav sonuçlarında öğrencilerin doğru-yanlış cevap sayısına ilişkin veri açıklanmayacaktır.

* Değerlendirme sırasında hatalı soru/sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışı bırakılarak geçerli soruların puan değerinin yeniden saptanması suretiyle değerlendirme yapılacaktır.

* Cevap anahtarında hata olması ve bu hususun Merkez Sınav Kurulu kararı ile belirlenmesi hâlinde soru/sorular iptal edilmeyecek, soru/soruların doğru seçenekleri dikkate alınmak suretiyle değerlendirmeye bu soru/sorular dâhil edilecektir.

Yorumlar