Anasayfa /  Eğitim

AÖF Bahar Dönemi sınavları ne zaman? AÖF sınavları online mi olacak?

Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci bahar dönemi vize sınavlarının ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki AÖF Bahar dönemi vize sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 09 Mart 2023 21:00

Açık Öğretim Fakültesi'nde eğitim gören binlerce öğrenci bahar dönemi vize sınavlarının ne zaman yapılacağını merakla araştırıyor. Peki AÖF Bahar dönemi vize sınavları ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

AÖF BAHAR DÖNEMİ UZAKTAN EĞİTİMLE SÜRDÜRÜLECEK

Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi yaptığı açıklama ile bahar döneminin uzaktan olacağını duyurdu. Açıklama şu şekilde; 

"Kahramanmaraş merkezli deprem afetinin ülke genelindeki etkileri nedeniyle üniversitemizde bahar yarıyılı uzaktan öğretim yoluyla tamamlanacaktır. Süreçle ilgili detaylar en kısa zamanda paylaşılacaktır."

YENİ AÖF KAYIT YENİLEME TARİHLERİ TAKVİMİ

Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi resmi sosyal medya hesabından yaptığı duyuruda yeni AÖF kayıt yenileme tarihleri takvimini paylaştı.

Yapılan açıklamada, "Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakülteleri Bahar Dönemi Kayıt Yenileme İşlemleri 13 Şubat - 2 Mart 2023 tarihleri arasında http://aof.anadolu.edu.tr adresinden saat 22.00’ye kadar gerçekleştirilebilecektir." ifadeleri kullanıldı.  

2023 AÖF SINAV TARİHLERİ 

AÖF bahar dönemi ara sınavları 15-16 Nisan 2023 tarihlerinde; dönem sonu sınavları ise 27-28 Mayıs 2023 tarihlerinde yapılacak. Yaz okulu sınavları ise 19 Ağustos 2023 günü yapılacak.

AÖF SINAVLARI ONLİNE MI, YÜZ YÜZE Mİ?

Pandemi döneminde Anadolu Üniversitesi, online (çevrimiçi) sınav sistemi düzenlenmişti. Öğrenciler YÖK’ün aldığı uzaktan eğitim kararının ardından sınavların nasıl yapılacağını merak ediyor.

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim Fakültesi sınavları birçok şehirde düzenleniyor. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremden Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Gaziantep, Hatay, Kilis, Malatya, Osmaniye, Elazığ ve Şanlıurfa gibi iller etkilendi.

Bu bölgedeki okulların durumuna bakılarak Anadolu Üniversitesi sınavların yapılış şekline karar verecek. Henüz sınavların internet üzerinden mi yoksa okul ortamında mı yapılacağı bilgisi gelmedi.

AÖF sınavlarının online olup olmayacağıyla alakalı bir açıklama yapılmadı. Konuya dair bir duyuru geldiğinde detaylar haberimize eklenecek.

ONLİNE SINAVLAR NASIL YAPILIYOR?

Anadolu Üniversitesi, Açıköğretim İktisat ve İşletme Fakültesi online sınavları, okul ortamında gerçekleştirilen sınavlar ile benzerlik gösteriyor. Öğrencilere sorumlu olunan her dersten 20 soru soruluyor. Bu soruların yanıtlanması için ise 30 dakika sınav süresi verilmektedir.

Sınavlara aof.anadolu.edu.tr sayfası üzerinden öğrenci numarası/şifre veya e-Devlet seçeneğiyle giriş yapılabilir. Sınavlarda ders geçme notu 35 şeklinde belirlenmiştir. Sınavların yüz yüze veya online olması ders geçme alt sınırını etki etmiyor.

Yorumlar