Anasayfa /  Spor /  Fenerbahçe

Antalyaspor - Fenerbahçe maç sonucu 1-1 (Maç Özeti)

Fenerbahçe, yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetimindeki ilk maçına Antalyaspor karşısında çıktı. Son 5 maçtan sadece 1 galibiyet çıkarabilen Kanarya, zorlu deplasmanda da kazanamadı. Sarı-Lacivertliler 71'de Jose Sosa'yla öne geçse de 81'de Doğukan Sinik skora beraberliği getirdi, mücadele 1-1 sona erdi.

Abone ol
Abone ol 15 Ocak 2022 18:27

Vitor Pereira ile yolların ayrılması sonrası teknik direktörsüz geçen dönemde kötü gidişatı durduramayan ve takımı İsmail Kartal'a emanet eden Fenerbahçe , Süper Lig 'in 21. haftasında Antalyaspor'a konuk oldu. Geçtiğimiz hafta Adana Demirspor'a evinde kaybeden, son 5 maçtan 1 galibiyet çıkarabilen Kanarya, Antalya'da da kazanamadı. 

 71'de Jose Sosa'nın golüyle öne geçen Sarı-Lacivertliler'in sevinci kısa sürdü. 81'de Doğukan Sinik'in golüyle Antalyaspor beraberliği yakaladı. Mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca karşılaşma 1-1 sona erdi.

Galibiyete ihtiyacı olan iki takım da hedefine ulaşamazken, taraflar sahadan 1'er puanla ayrıldı. Bu sonuçla Fenerbahçe puanını 33'e, 5 maçtır kazanamayan Antalyaspor ise 23 yaptı. 

Maçtan Dakikalar:

1' Atilla Karaoğlan karşılaşmanın ilk düdüğünü çaldı ve maç başladı!

 8' Geçtiğimiz günlerde hayatını kaybeden Konyasporlu Ahmet Çalık'ı anıldı. İki takım teknik heyetleri, oyuncuları ve hakemler alkışlarla Ahmet Çalık'ı andı.

19' Fredy ceza yayının biraz gerisinden zayıf bir şutla kaleyi denedi ancak Berke başarılı.

22' Güray sağ kanattan sol kanada atılan topu göğsüyle önüne aldı ve ceza alanına girer girmez vurdu ancak top yan ağlarda kaldı.

23' Gacha, Kim Min Jae'yi çalımladı sol kanada ortayı açtı, Güray yine sol kanattan gelişine vurdu bu kez Berke başarılı.

45' İlk yarının sonuna +2 ekleniyor.

İlk devre sona erdi.

46' İkinci devre başladı.

47' Bünyamin sağ kanattan geldi, Gacha'yı gördü, Gacha da topu içeri çevirdi arkadan gelen Güray sağ ayağıyla şansını denedi ancak çerçeveyi bulamadı.

55' Kudriashov penaltı noktası üzerindeki Wright'ı gördü, Wright vurdu ancak savunmaya çarpan top kornere çıktı.

DİREK

66' Güray sol korner bayrağının ordan içeriye sert bir orta yaptı, rüzgarın da etkisiyle top kaleye yöneldi ve üst direkten dışarı çıktı.

69' Fredy uzaklardan şansını denedi ancak üstten aut.

GOL

71' Sosa sol kenardan taç çizgisine yakın bir noktadan kullandığı serbest vuruşu kullandı, içerde topa kimse dokunamazken, top filelerle buluştu. Fenerbahçe 1-0 önde.

GOL

81' Sağ kanattan kullanılan serbest vuruş penaltı noktası üzerine atıldı, kaleci Berke topu yumruklasa da dönen topta karambol oluştu, yay üzerinden Doğukan Sinik şık bir vuruşla ağları sarstı, beraberliği getirdi: 1-1.

90' Mücadelenin sonuna +7 ekleniyor.

90+1' Doğukan Sınık sol kanattan hızla içeri kat etti, çaprazdan vuruşunu yaptı fakat top yan ağlarda.

11'ler

Fenerbahçe 11'i:
Berke, Ferdi, Kim, Serdar, Osayi,Zajc, Sosa, İrfan, Mesut, Rossi, Serdar

Antalyaspor 11'i:
Boffin, Bünyamin, Naldo, Veysel, Kudriashov, Poli, Fredy, Doğukan, Güray, Haji, Ghacha

Ligde kötü bir görüntü sergileyen ve ikinci yarıya sahasında Adana Demirspor mağlubiyetiyle başlayan Fenerbahçe, yeni teknik direktörü İsmail Kartal yönetiminde çıkış yakalamayı hedefliyor.

Sarı-lacivertliler, haftaya 32 puan ve averajla 5. sırada girdi.

İki takımın eksikleri

Antalyaspor'da Bahadır Öztürk, Doğukan Nelik ile birlikte orta saha oyuncuları Ufuk Akyol ve Harun Alpsoy'un bu karşılaşmada sahada olmaları beklenmiyor. Boffin, Güray ve Veysel ise kart cezası sınırında.

Sarı-lacivertlilerde sakatlığı bulunan Mert Hakan Yandaş ile uzun süreli sakatlığını atlatan ancak henüz takımla çalışmalara başlayamayan Altay Bayındır forma giyemeyecek.

Fenerbahçe'de 5 isim ceza sınırında

Fenerbahçe'de Fraport TAV Antalyaspor maçı öncesi 5 isim sarı kart ceza sınırında bulunuyor.

Sarı-lacivertli ekipte Luiz Gustavo, Filip Novak, Serdar Aziz, Attila Szalai ve İrfan Can Kahveci, müsabakada kart görmeleri durumunda Altay maçında oynayamayacak.

52. kez karşı karşıya

Fenerbahçe ile Fraport TAV Antalyaspor, Süper Lig'de 52. kez karşı karşıya gelecek.

İki takım arasında geride kalan 51 maçın 33'ünü Fenerbahçe, 8'ini Antalyaspor kazandı, 10 karşılaşma da berabere tamamlandı.

Sarı-lacivertli takımın 92 golüne, Akdeniz temsilcisi 43 golle karşılık verdi.

Antalya'daki maçlar

Fenerbahçe, Antalya deplasmanındaki maçlarda da rakibine galibiyet sayısında üstünlük kurdu.

Rakibiyle Antalya'da yaptığı 25 maçın 12'sini kazanan sarı-lacivertliler, 8 müsabakada berabere kaldı, 5 kez de sahadan yenik ayrıldı.

Antalya'da Fenerbahçe 33, ev sahibi ekip 23 gol attı.

Farklı skorlu galibiyetler

Fenerbahçe, Antalyaspor karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1996-1997 sezonunda deplasmanda 5-0'lık skorla aldı.

Antalyaspor ise Fenerbahçe karşısında 2012-2013 sezonunda İstanbul'daki maçı 3-1, 2015-2016'da da evindeki karşılaşmayı 4-2 kazanarak, rakibi karşısında en farklı galibiyetlerini elde etti.

Bu arada 1984-1985 sezonunda Antalya'da yapılan maçı Fenerbahçe 4-3 kazanırken, bu skor, iki takım arasında geride kalan 51 lig randevusunda en gollü karşılaşma olarak kayıtlara geçti.

Yorumlar