Anasayfa /  Güncel

Antalya Serik TOKİ konutları sahiplerinin büyük mağduriyeti!

Antalya Serik, Yukarıkocayatak’ta bulunan 580 hanelik TOKİ konutları sahipleri, konutlar yapılırken vaat edilenler ile şuan ki içinde bulundukları durum arasındaki büyük farktan dolayı şikayetçi.

Abone ol
Abone ol 13 Temmuz 2021 03:38

TRHaberler / ÖZEL | Yurdun hemen hemen her bölümünde yapılan onlarca TOKİ konutu, sahiplerine teslim edildi ve edilmeye devam ediyor. Bu proje, birçok kişiyi hayallerine kavuştururken, bazı kişileri de oldukça mağdur bırakmış durumda.

Bu mağdur bırakılanlar arasında Antalya Serik Yukarıkocayatak TOKİ konutları sahipleri de bulunuyor.

İlgili konumda inşa edilen TOKİ konutları, henüz yapım aşamasındayken turizm çalışanlarına yönelik hizmetleri ön plana çıkarak inşa edilmeye başlandığı söylenmişti. Ancak konutlar tamamlanıp sahiplerine teslim edildikten sonra yaşanan mağduriyetler birbiri ardına gelmeye başladı.

Antalya Serik Yukarıkocayatak TOKİ konutları sakinleri, otellerde çalışan vatandaşların, her gün sabah-akşam, anayola 4 kilometrelik mesafesi bulunan yolu yürüyerek gitmek zorunda kalıyor. Ayrıca bu yol oldukça düzensiz ve tehlikelerle dolu.

Mağdur vatandaşlar, servise ulaşabilmek için 4 kilometrelik bu uzun yolu yürüyerek kat ettiklerini  belirtirken, yaşadıkları bu mağduriyeti yetkililere bildirdiklerini, karşılığında ise “bu evleri almasaydınız, bizi ilgilendirmiyor” gibi nezaketsiz ve ilgisiz yanıt aldıklarını belirtiyor.

İlgili konuttaki mağdur olduğunu belirten bir vatandaşın açıklaması şu şekilde:

2018 Aralık ayında Menderes başkanının TOKİ'yle yapmış olduğu anlaşmayla temeli atılan turizm çalışanlarına yönelik yapılan konutlar. İlk etapta konutlar satılırken her türlü vaatler verildi; hem başkan hem Otel yetkilileri tarafından. Menderes başkanımız ayrıldı, Muhittin başkanımız geldi. 2019 Aralık'ta teslim edilmesi gereken konutlar TOKİ'nin ve Büyükşehirin ilgisizliğinden dolayı 2021 Mayıs ayında teslim edilmeye başlandı ve bitti. Çok şükür evlerimize geç de olsa taşındık. Fakat şu an otelde çalışan personeller büyük sıkıntı çekmekte. En önemlileri yol ve servisin girmemesi. Şimdi şunu belirtmek isterim ki doğru düzgün yolumuz yok. Kimi yerleri toz toprak, kimi yerleri büyük çukurlara dolu. Yetkililere söylüyoruz, herkez topu birbirine atıyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Serik Belediyesi'ne, Serik Belediyesi de yolun ortasında duran elektrik direklerini bahane buluyor. Yani CLK Akdeniz Elektriğe topu atıyor. Onlar da canları ne zaman isterse yapacağını söylüyor Yani anlayacağınız muhatap yok. Bir de servis sıkıntısı var tabiki de ve buda en önemlisi. Arkadaşlar, burada 580 hane var, nereden baksan 350 hane halkı turizmde çalışıyor, belkide daha fazla çünkü kimi eşiyle çalışıyor, kimi çocuğuyla çalışıyor ve daha servis girmiyor diye taşınmayanlar var. Nereden baksan ortalama 100 hane de öyle. Satarken servis girer diyen yetkililer şimdi neredeler? Ya 10 kişi olacaksınız ya da kendi imkanlarınızla gelin diyorlar. Bir iki otel servisi var, onlar da en fazla 10 kişi için değil, 3 kişi için giriyor. Şimdi ben yetkililere soruyorum; bu konutları satarken verdiğiniz vaatler nerede? Neden burada ki vatandaşların dertleriyle ilgilenmiyorlar? Ben size söyleyim. TOKİ'den ev alan vatandaş nasıl olsa gariban halk, ilgilenmeye gerek yok. Onlar asgari ücretle geçinen insanlar. Ne yaparsa uyarlar değilmi?

 

Yaşadıkları mağduriyetleri herhangi bir çözüme ulaştıramayan hane sakinleri, bu sıkıntılarının bir an önce çözülmesini talep ediyor.

Kaynak: trhaberler.com

Yorumlar