Anasayfa /  Ekonomi

Anne ve Babalar dikkat! 1300 TL ödemenizi PTT'den alabileceksiniz...

Doğum yardımı vatandaşlara yapılan ödemeler arasında yer alırken PTT’nin 1300 TL yardımda bulunacağı bilgisi paylaşıldı. Başvuru yapıp başvurusu onaylanan kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1.300 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Ayrıca bu ödemeler PTT üzerinden alınıyor. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 14 Ağustos 2022 16:40

Doğum yardımı vatandaşlara yapılan ödemeler arasında yer alırken PTT’nin 1300 TL yardımda bulunacağı bilgisi paylaşıldı. Başvuru yapıp başvurusu onaylanan kişilere Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından 1.300 TL’ye kadar ödeme yapılıyor. Ayrıca bu ödemeler PTT üzerinden alınıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı konu hakkında açıklamaları paylaşırken ilk çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için de 600 TL para verileceği bildirildi.

AİLELERE 1.300 TL ÖDENİYOR

Yapılacak olan ödemelerin bir defaya mahsus olduğu belirtilirken ödemelerin hesaplara doğum yardımı sistemine girildiği ayı takip eden ay yatırıldığı ifade edilirken başvurusu daha önce onaylanmış ve ödeme almaya hak kazanmış kişiler için ödemelerin yapıldığı parasını almayanların alabileceği bildirildi.

 

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, her aile için toplamda 1300 TL para yardımı yapıldığını ifade etti ve bu miktarlar her çocuk için farklı oranda olduğu bildirildi. Bu noktada birinci çocuk için 300 TL ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL verileceği bildirildi. Toplamda ise 1.300 TL ödeme yapılmış oluyor. Doğum yardımı da yeni yardım ve destek kampanyaları arasında yer alırken anne babalar başvurunu nasıl yapıldığını araştırmaya başladı.

BAŞVURU DETAYLARI

Paraların PTT üzerinden kolay bir şekilde çekilebildiği belirtilerek başvurusu onaylanan her aileye para verileceği bildirildi. Peki bu destek için aranan şartlar neler?

Türk vatandaşları ve mavi kartlıların söz konusu doğum yardımı alma hakkına sahip olduğu açıklandı ve bu destek hakkında detaylar merak konusu oldu. İlk olarak (KPS) Kimlik Paylaşım Sistemi’nde kayıt işlemi yapılarak ve adımlar tamamlanarak başvuru yapılabilecek. Daha sonra doğum yardımı başvuru dilekçesi ismi verilen dilekçenin bir eksik bulunmadan imzalanması ve doldurulması gerektiği ve daha sonra şahsen veya kargo ile iadeli taahhütlü posta yolu ile gönderilmesi gerektiği bildirildi.

 

Başvuru yapmak için 2. yolda ise Sosyal Hizmetler Merkezi ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri üzerinden yararlanılmaktadır. Söz konusu merkezler üzerinden başvuru işlemleri de hızlı bir şekilde gerçekleştirilebilir.

ARANAN ŞARTLAR

Doğum yardımı başvuru şartları ise şöyle paylaşıldı:

Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olmak

Anne veya babanın ya da her ikisinin Türk vatandaşı ya da Mavi Kart sahibi olması

15.05.2015 tarihinde ve sonrasında canlı doğum gerçekleştirmek

Doğum izni başlamadan önce kadının bir işyerinde çalışıyor olması (Doğum izni başlamadan önce işten ayrılanlar bu ödeneği alamıyor.)

Kadının doğumdan önceki 1 yıl içinde en az 90 gün sigorta primi yatırılmış olması

Doğum parası almak isteyen kadının işyerindeki sigortalılık halinin devam etmesi

Ayrıca doğum yardımı e-Devlet başvurusu için “https://www.turkiye.gov.tr/ilksan-dogum-yardimi-basvurusu” web adresi kullanılabilir.

Yorumlar