Anasayfa /  Eğitim

Anne babalar dikkat! Okula başlama yaşı değişiyor mu? İşte detaylar...

Türkiye'de bugün sabahın erken saatlerinde gündeme düşen gelişmelere göre okula başlama yaşı değiştirildi.

Abone ol
Abone ol 30 Ekim 2022 02:32

Anne babalar dikkat! Okula başlama yaşı değişiyor artık o yaşa basan herkes okula başlayacak  -Türkiye'de bugün sabahın erken saatlerinde gündeme düşen gelişmelere göre okula başlama yaşı değiştirildi. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gelen son dakika bilgilere göre okula başlama yaşlarında düzenleme yapılacağı bilgisine ulaşıldı.

İktidara yakınlığı ile bilinen Sabah Gazetesi'nin yazarı Burcu Şen'in yazdığı yazıya göre 2023 yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı doğrultusunda eğitimde atılacak adımlar değerlendirilmeye başlandı. Söz konusu bu programa göre erken çocukluk eğitimlerine göre 5 yaşında zorunlu eğitimin başlayacağı açıklandı. Esnek zamanlarda ve alternatif erken çocuk eğitim modellerinin oluşturulacağı ve ilave derslikler yapılacağı da gelen bilgiler arasında.

Ülke genelinde yapılacak yeni okul, teknoloji ve çevreye uyumlu bir şekilde tamamlanacak. Okulların tamamen güvenli, ekonomik, erişilebilir ve ekonomik standartlarıyla kaliteli bir mimaride yapılacak olan bu binalarda mesleki ve teknik ortaöğretimde de eğitim düzeylerinin, ortamlarının geliştirilmesi adına altı farklı eğitim yapısı projesi oluşturulacak.

Afet riski oluşturan 1500 bina için ise tadilatların başlayarak buraların güçlendirileceği açıklandı. Öğrencilerin kalmış oldukları 1003 pansiyon içinde güçlendirmelerin ve kapalı alanların iyileştirileceği paylaşıldı. Sınıflarda bilgisayar olmayan öğrenciler için de yeni alanların geleceği açıklandı.

BİLSEM'lerde 117 yeni anaokulu açılacak. EBA ortamı daha da zenginleştirilecek ve 2 bin eğitim içeriği EBA'ya eklenecek.

Okullarda yabancı dil eğitimlerine dair materyaller ve konular daha da zenginleştirilecek. Bu süreçte konuşma, dinleme ve okuma gibi birçok alanlarda kişileri ölçecek geliştirmeler yapılacağı ve İngilizce öğrenmen ve pekiştirmek için web ve mobil uygulama hazırlanacak.

Özel eğitime gereksinim duyanlar için beşeri ve fiziki imkanlar güçlendirilecek. Özel eğitim uygulama okullarına beş standart uygulama evi, 20 beceri uygulama alanı özel eğitim meslek okullarına ise 20 meslek edinme atölyesi kurulacak.

OKULA BAŞLAMA YAŞI DEĞİŞİYOR

Gündemde yer alan bilgilere göre zorunlu eğitime başlama yaşının 5'e düşürüleceği ile ilgili gelen bilgiler yer alıyor.

Yorumlar