Anasayfa /  Güncel

Ankara'nın suyu sınırlı

Ankara barajlarındaki doluluk oranı temmuz 2023'te %45,50 olarak ölçüldü. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, barajlarda 11 aylık su kaldığını ve tasarruflu kullanarak önümüzdeki yıllara aktarım yapmaları gerektiğini belirtti.

Abone ol
Abone ol 31 Temmuz 2023 20:32

Ankara'da bulunan 11 barajın doluluk oranı 2023 Temmuz ayı itibarıyla %45,50 olarak ölçüldü. ASKİ Genel Müdür Yardımcısı Oktay Başkaya, yaklaşık 9 barajın depolama görevini üstlendiğini ve geçen yıla göre 63 milyon metreküp fazla su olduğunu açıkladı. Ancak, bu durumun suyun çok fazla olduğu anlamına gelmediğini vurguladı ve vatandaşlardan tasarruflu su kullanımına özen göstermelerini rica etti. Özellikle vahşi sulama sisteminden kaçınılmasının önemine dikkat çekti. Ayrıca, yaz aylarında su tüketiminin arttığını ve vatandaşların bu dönemde tasarruf yapmalarının su sıkıntısını önleyeceğini belirtti.

Başkaya, yağışların Ankara'nın merkezinde yoğunlaştığını ve barajları tatmin edecek derecede etkilemediğini ifade etti. Ayrıca, iklim değişikliği ve kentsel yapılaşmanın etkisiyle ani yağışların su baskınlarına ve sellere neden olduğunu belirtti. Yaz yağmurlarının barajlara olumlu etkisinin sınırlı olduğunu ve Gerede sisteminden alınan suyun Ankara'da kullanılabilir su miktarını artırdığını dile getirdi.

Etiketler baraj ankara susuzluk
Yorumlar