Anasayfa /  Foto Galeri

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı!

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! Ankara’nın simgesinin eskiden olduğu gibi yine Hitit Güneşi olması için, imza kampanyası platformu Change.org’da kampanya başlatıldı. Kampanyayı 2500’e yakın kişi imzalarken, sosyal medya üzerinden de konu hakkında çok sayıda paylaşım yapıldı.

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı! - Sayfa 1

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı!

Ankara’nın simgesinin eskiden olduğu gibi yine Hitit Güneşi olması için, imza kampanyası platformu Change.org’da kampanya başlatıldı. Kampanyayı 2500’e yakın kişi imzalarken, sosyal medya üzerinden de konu hakkında çok sayıda paylaşım yapıldı.

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı! - Sayfa 2

31 Mart yerel seçimlerinin ardından, Ankara’nın eski simgesi Hitit Güneşi yeniden gündeme geldi. Change.org/HititGunesi  adresinde başlatılan imza kampanyasının yanı sıra, vatandaşlar sosyal medya üzerinden de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’a çağrıda bulundu. 
Vedat Dalokay tarafından 1973 yılında Ankara’nın sembolü yapılan Hitit Güneşi/Kursu, Melih Gökçek tarafından 1995 yılında değiştirilmiş, yerine Atakule-Kocatepe Cami ve 3 yıldızın yer aldığı sembol getirilmişti.


Change.org’da başlatılan kampanyada “Hitit Güneşi'nin yeniden Ankara'nın simgesi olması, kentin geçmişiyle, dünüyle, bugünü arasındaki köprüyü yeniden kurmaya ve tarihi kopukluğu ortadan kaldırmaya yarayacaktır” ifadelerine yer verildi. 

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı! - Sayfa 3

Kampanyayı imzalayan vatandaşlar da kampanyaya desteklerini şu sözlerle ifade ettiler:


Tunca Akkaya: “Anadolu'daki en eski uygarlık olan Hititler'e ait bu güneş kursu Melih Gökçek'e Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin sembolüydü. Şu anda kullanımda olan sembol ise çok bayağı. Eskisine dönülmesi gerekir.”

Sabiha Gazeloğlu: “Pek çok medeniyetlere ev sahipliği yapmış Ankara' nın tarihini ve kültürel yapısını en güzel Haiti (Hitit) güneşi simgelemektedir. Kentimizi en güzel ifade eden bu sembolü tekrar resmileştirmesini Mansur başkanımızdan rica ediyoruz.”


Sinan Çelik: “Anadoluya ve Ankara'ya ait bir kültürel miras olması nedeniyle”Buket Uzuner’den Destek
Yazar Buket Uzuner’in kampanyayla ilgili X paylaşımına çok sayıda beğeni, paylaşım ve yorum geldi. 

Ankaralılar Hitit Güneşi’ni Geri İstiyor! İmza kampanyası başlatıldı! - Sayfa 4

X üzerinden, Türkiye Tekel Bayileri Platform Başkanı Özgür Aybaş ve başka vatandaşların da paylaşım yaptığı görüldü.