Anasayfa /  Ekonomi

Ankara'dan sonra İzmir ve İstanbul'da da halk ekmek fiyatlarına zam!

Konuya ilişkin 2 ildeki yetkililerden yapılan açıklamada, artan maliyetler gerekçesiyle fiyatlarda artışa gidildiği kaydedildi.

Abone ol
Abone ol Editör Mehmet Durna 07 Ağustos 2022 15:10

Vatandaşların uygun fiyatlar gerekçesiyle çokça tercih ettiği halk ekmeğe, 3 büyükşehirde zam geldi. İlk olarak Ankara'da yapılan halk ekmek zammı, İstanbul ve İzmir'e de geldi. Ankara Halk Ekmek tarafından geçtiğimiz gün yapılan açıklamada, başkentte 2 TL'den satılan ekmeğin fiyatının bundan böyle 3 TL olacağı açıklandı. Ankara'da alınan yüzde 50 zam kararının ardından İstanbul ve İzmir'de de Halk Ekmek fiyatının artacağı öğrenildi.

HALK EKMEK FİYATI 3 TL OLACAK
İBB şirketi Halk Ekmek A.Ş'nin Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, 2 TL'lik normal ekmek fiyatının 3 TL'ye çıkardıklarını açıkladı.

İstanbul Halk Ekmek Yönetim Kurulu Başkanvekili Özgen Nama, "2 TL'ye dayanılacak gibi değildi. 3-4 aydır ekmeği zararına satıyorduk. Fırıncıların 210 gram ekmeği 5 TL'ye sattığı piyasada, 250 gramlık normal ekmeğimizin fiyatını 3 TL'ye çıkardık. Üzgünüz ama başka çaremiz kalmadı. Üretimin sürekliliği, kurumun yaşaması için fiyat düzenlemesi kaçınılmaz oldu" diye konuştu.

İZMİR'DE DE ZAM KARARI ALINDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin hayata geçirdiği Halk Ekmek'in fiyatı 2,50 TL'den 3 TL'ye yükseldi. İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"İzmirliye ucuz ve sağlıklı ekmek ulaştırmak için üretip, Halk Ekmek büfelerinde kar gözetmeden sattığımız ekmek fiyatında aşırı artan maliyetler nedeniyle düzenleme yapmak zorunda kaldık. 08 Ağustos 2022 Pazartesi gününden itibaren ekmeğimizin fiyatı 2,5 lira yerine 3 lira olacaktır."

ANKARA'DA DA EKMEĞE ZAM GELMİŞTİ
ABB'den yapılan yazılı açıklamada, her gün yaklaşık 1 milyon adet üretilen 250 gram 'halk ekmek' ile vatandaşların bütçesine büyük katkı sağlandığı, maliyetlerin sürekli artmasına rağmen uzun süre fiyat artışı yapılamadığı, un stoku bitene kadar zararına satışların sürdürüldüğü vurgulandı.

Açıklamada, "Önceki fiyat artışının yaşandığı 2 Mart 2022 tarihinden bu yana unda yüzde 80, mayada yüzde 81, elektrikte yüzde 67, doğal gazda yüzde 75, işçilikte yüzde 37, nakliye, büfe payı maliyetinde yüzde 39 ve amortisman, bakım gibi diğer kalemlerde yüzde 17 fiyat artışı yaşanmıştır. Maliyetlerdeki bu yüksek artışlar halk ekmekte de fiyat artışını zorunlu kılmıştır. Ankara Halk Ekmek'in ürettiği 250 gram ekmeğin perakende satış fiyatı, 8 Ağustos 2022 tarihi itibarıyla kar elde etmeksizin ve maliyetine 3 TL olarak belirlenmiştir. Piyasada 200 gram normal ekmek halen 4 TL'ye satılmaktadır" denildi.

Yorumlar