Anasayfa /  Güncel

Ankara'da Mühimmat Üreten Fabrikada Patlama | 4 Kişi Yaralandı

Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) Kayaş'taki kapsül fabrikasında yaşanan patlama sonucunda 4 işçi yaralandı. Patlamanın ardından yangın da ormanlık alana sıçradı. Hızlı bir şekilde müdahale eden ekipler, yangını söndürmeyi başardı. İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 18 Temmuz 2023 16:08

Ankara Kayaş'ta bulunan Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu'nun (MKE) kapsül fabrikasında meydana gelen patlama sonucunda 4 işçi yaralandı. Patlamanın sebebi henüz belirlenememiş olsa da, yangın olay yerinden ormanlık alana sıçradı. İtfaiye ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı. Ankara Valisi, yaralanan işçilerin hayati tehlikelerinin olmadığını açıkladı ve patlamanın nedenine dair henüz kesin bir bilgi olmadığını ifade etti. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA'NIN AÇIKLAMASI:

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada MKE Kapsül Fabrikası'nda saat 10.52'de meydana gelen patlamada 4 işçinin yaralandığını belirtti.

Yerlikaya, "Emniyet, itfaiye, AFAD ve 112 Acil ekiplerimiz bölgede. Yaralılarımıza Allah'tan acil şifalar diliyorum. Gelişmelerle ilgili kamuoyu bilgilendirilecektir." ifadelerini kullandı.

MANSUR YAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Mamak Kayaş Caddesi'nde Makine ve Kimya Endüstrisi Kurumu Kapsül Fabrikası'nda çıkan yangına ekiplerimiz anlık olarak müdahalede bulundu. Ormanlık alana da sirayet eden yangını kontrol altına almak için MKE ekipleriyle birlikte söndürme çalışmalarımız devam ediyor. Yangında yaralanan vatandaşlarımıza acil şifalar diliyorum" ifadelerini kullandı.

FABRİKADA NE ÜRETİLİYOR?

1931 yılında kurulan MKE Kapsül Fabrikası, Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Emniyet Teşkilatı'nın ihtiyaçları doğrultusunda faaliyet göstermektedir. Fabrika bünyesinde yanıltıcı mühimmatlar, çeşitli kapsüller ve piroteknik mühimmatlar, ses, ışık ve gaz mühimmatları gibi ürünler üretilmektedir. MKE Kapsül Fabrikası, uzun yıllardır güvenlik birimlerinin ihtiyaçlarına yönelik kaliteli ve güvenilir ürünler sağlamaktadır.

Yorumlar