Anasayfa /  Güncel /  Gündem

Ankara - Sivas hızlı treni ilk seferi için başkentten hareket etti

Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının ilk seferi, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici ve Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan'ın katılımıyla gerçekleşti.

Abone ol
Abone ol 26 Nisan 2023 17:27

Ankara Sivas hızlı tren hattı durakları ve güzergahı araştırmaları hız kazanırken Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "Demir yollarında adeta bir seferberlik ilan ettik ve yepyeni bir dönem başlattık." ifadelerini kullandı. 12 saatlik Ankara ve Sivas arası seyahat süresini 2 saate düşürecek olan YHT Ankara Sivas hızlı tren hattı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla 26 Nisan günü açılıyor. İşte 2023 YHT Ankara Sivas hızlı tren hattı durakları ve güzergahı...

Ankara Sivas hızlı tren hattı bugün açılıyor!

 Ankara Sivas yüksek hızlı tren hattı 26 Nisan Çarşamba günü açılıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleşecek.

Ankara - Sivas arası kaç kim?

Ankara Sivas Yüksek Hızlı Tren hattının açılışı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla yapılacak. Saatte 250 kilometre hıza uygun olarak inşa edilen Ankara Sivas hızlı tren hattı ile 12 saatlik seyahat süresi 2 saate kadar geriliyor.

2023 YHT Ankara Sivas durakları ve güzergahı

Elmadağ

Kırıkkale

Yerköy

Yozgat

Sorgun

Akdağmadeni

Yıldızeli

Sivas

 

Yorumlar