Anasayfa /  Güncel

Ankara MTA’da patlama

Ankara Eskişehir Yolu merkez istikameti MTA civarında çok şiddetli bir patlama oldu. Patlamanın doğal gaz hattında olduğu tahmin ediliyor.

Abone ol
Abone ol 20 Ekim 2021 14:23

Ankara’da Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğünün bahçesinde doğal gaz patlaması meydana geldi. Bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, yaşanan doğal gaz patlamasının ardından çıkan alevlere müdahale edildi.

Olayda can kaybı ve yaralanma olmadığı öğrenilirken, güvenlik güçleri bölgede önlem alarak yolu araç trafiğine kapattı.

Yangını söndürme çalışmaları devam ediyor. Radyo Trafik Ankara’nın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ise ikinci bir patlamanın meydana geldiği görüldü.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Ankara’da MTA yerleşkesindeki doğal gaz ile çalışan ısı santralinde çıkan yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altınarak, söndürüldü. Patlama ve ardından çıkan yangın nedeniyle ulaşıma kapatılan Eskişehir yolu, çalışmanın tamamlanması ardından yeniden açıldı.

İtfaiye ekipleri de bölgede soğutma çalışması yaptı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, olay yerinde görevlilerden bilgi aldı. Başkan Yavaş, yangının söndürüldüğünü söyleyerek, “Ekiplerimiz patlamanın nedenine ilişkin kontrolde bulunuyorlar.

Orada bir çalışma olduğu bilgisini aldık. Yakınında ısı merkezi var. Orası tam ana hattın birleştiği yer. Patlama tam orada gerçekleşti. Çok şükür can kaybı yok. Ankara’mıza geçmiş olsun” dedi.

MTA’DAN AÇIKLAMA

MTA’dan yapılan açıklamada, “Kurum girişindeki doğalgaz vanamızda patlama meydana gelmiştir. Herhangi bir can kaybı bulunmamaktadır müdahale devam etmekte olup kontrol altına alınmıştır” denildi.

VALİLİK: CAN KAYBI YA DA YARALI YOK

Ankara Valiliği’nden gelen açıklamada, herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmadığı belirtildi. Açıklamada, “MTA Genel Müdürlüğü yerleşkesindeki doğalgaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır” denildi.

 

Etiketler Ankara MTA patlama
Yorumlar