Yılın ilk yarısında gıda ve tarımda 10 milyar dolarlık ihracat!

Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan Dış Ticaret Verileri baz alınarak Agrimetre tarafından hazırlanan TGDF Dijital Veri Paneli’ne göre 2020 yılının ilk 6 ayında tarım, gıda ve içecek sektörü 10,15 milyar dolar ihracat, 8,74 milyar dolar ithalat gerçekleştirdi. Haziran ayında ihracat önceki yılın aynı ayına göre %40,5 oranında artarak 1,68 milyar dolara yükseldi.

Bu ay itibariyle, Genel Ticaret Sistemine (GTS) göre yayınlanan dış ticaret verilerine göre ihracat, 2020 yılı ilk 6 ayında önceki yılın aynı dönemine göre %4,7 oranında artarken ithalat ise %7,6 oranında artış gösterdi. Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2020’nin ilk 5 ayında ihracat %10,9, ithalat ise %18,4 artış göstermişti. Bu da yılın ilk aylarına göre Haziran ayında ithalatın ve ihracatın gerilediğini gösterdi. Mayıs ayında da yılın daha önceki aylarına göre hem ithalat hem ihracatta gerileme söz konusuydu.

Aylık bazda bakıldığında ise Haziran ayında ihracat bir önceki yılın aynı ayına göre %40,5 artarak 1,68 milyar dolar olarak gerçekleşti. Aylık ithalat ise %34,4 artışla 1,52 milyar dolara yükseldi. Haziran ayı, geçtiğimiz yılın aynı ayına göre ihracatın ve ithalatın önemli oranda arttığı bir ay olarak öne çıktı.

2020’nin ilk 6 ayında sektörün dış ticaret dengesi %10,3 düşüşle 1,41 milyar dolara geriledi. İlk 5 aydaki dış ticaret dengesi önceki yılın aynı dönemine göre %14 daha düşüktü.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu