Uzun yaşamak istiyorsanız bunları mutlaka yapmalısınız! İşte Kraliçe Elizabeth'in sırları...

Kraliçe II. Elizabeth sıhhatli ve uzun yaşam denince akla gelen ilk isimlerden. Peki onun uzun yaşama sırrı bir tesadüf müydü yoksa tercih mi? Genetik şans faktörünün oldukca mühim olduğunu açıklayan Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu her şeyin sırrı uygulanacak iki yöntemde saklı olduğunu açıkladı.

Geçtiğimiz ay 96 yaşında hayata gözlerini yuman İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth'in yaşamı boyunca sağlığına çok dikkat ettiği ve sağlığına verdiği bu önemin de onun uzun yaşamasının sırrı olduğu konuşuluyor. Oysa Kraliçe'nin 102 yaşında hayatını kaybeden annesi Elizabeth Bowes-Lyon'dan kendisine miras kalan çok önemli bir şey var: Genetik piyango! Peki bu ne anlama geliyor? Kısaca tanımlamak gerekirse bunun karşılığı uzun yaşamayı sağlayan genetik kodlara sahip olmak. Uzmanların herkeste bulunmadığını dile getirdiği bu genetik piyangoyu harekete geçirmek için atılacak adımlar ayrıca önemli. İşte Kraliçe'nin duyanlara ilham olacak sağlıklı yaşama metodu.

YouTube'daki kanalında paylaştığı sağlıklı yaşam videolarıyla dikkat çeken Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu'na göre sağlıklı bir yaşam sürerek bir kişi ortalama olarak 80'li yaşlarını görebilir ancak 90'lı yaşlara ya da 100'lü yaşlara gelebilmek için sağlıklı beslenmek, spor yapmak tek başına yeterli değil. 90 ve üstü yaşlara ulaşabilmek için SIRT 6, APO E, FOXO 3A, DAF 2, COA 1, STK 17 genetik kodlara da sahip olunması gerekiyor. Bu kodları aktive edecek sır ise sağlıklı yaşamdan geçiyor.

KRALİÇE'NİN UZUN YAŞAMA SIRRI

Genlerle aktarılan ve bazı kişilerin sahip olduğu 'genetik piyango' faktörüne yakından tanıdığımız bir isimle örnek veren Prof. Dr. Yavuz Yörükoğlu, Kraliçe II. Elizabeth'in yaşam tarzına değindi. Kraliçe yaşamı boyunca sigara içmedi, nadiren alkol aldı, beslenmesine dikkat etti ve günde mutlaka 8-8,5 saat uyudu. Sağlıklı beslenmenin yanı sıra sürekli hareket etmeye özen göstererek her gün yürüyüş yaptığı, 90 yaşına kadar her hafta at bindiği ve aktif bir yaşam sürdüğü de biliniyor. Yörükoğlu'na göre Kraliçe, annesinden kalan uzun yaşam mirasının farkında olarak bunu destekleyecek çok fazla şey yaptı. Böylece hem genetik piyangoya sahip olan hem de dengeli beslenerek spor yapan Kraliçe, 96 yaşına kadar sağlıklı bir yaşam sürdü.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım'da Şebnem ve Melisa’nın aynı cephede hareket ediyor! Dağhan herkesi ters köşeye yatırarak Korkut’a zehir enjekte etti! Trabzonspor Gaziantep FK Maçı Geniş Özeti ve Golleri Amedspor 1. Lig'e çok yakın! Diyarbakır'da Amedspor kutlaması!