Ünlü beyin uzmanından hafızayı korumak için birbirinden önemli ipuçları

Uzmanlar her gün zihinsel sağlığı ve hafızayı korumak için neler yapılabileceğine dair açıklamalarda bulunuyor. Bu uzmanlardan birtanesi olan ve zihin üzerine 20’den fazla kitap yazan Dr. Richard Restak, onlarca yıllık deneyimi doğrultusunda hafıza sorunlarının nasıl önüne geçilebileceğini açıkladı. İşte haberin detayları...

Alzheimer gibi hafıza sorunlarına neden olan hastalıklar, çağın en korkutucu hastalıkları arasında görülürken uzmanlar da her gün zihinsel sağlığı ve hafızayı korumak için neler yapılabileceğine dair açıklamalarda bulunuyor.

Son olarak da George Washington Üniversitesi Hastanesi Tıp ve Sağlık Fakültesi’nde nörolog ve klinik profesör olan sinirbilimci Dr. Richard Restak hafızayı korumak için birbirinden önemli ipuçlarını açıkladı.

Dünyaca ünlü doktor, hafızada yaşanan zayıflamanın kaçınılmaz olmadığını ileri sürüyor ve son kitabında (The Complete Guide to Memory: The Science of Strengthening Your Mind) hafızayı güçlendirmeye yardımcı olabilecek tavsiyelerde bulunuyor.

Dr. Restak, önerdiği egzersizlerin her gün yapılması gerektiğine dikkat çekiyor. Ünlü doktor; tüm hafıza becerilerini güçlendirmenin, daha sonraki hafıza sorunlarını önlemenin anahtarı olduğunu da belirtiyor.

Sağlıklı bir hafıza geliştirmek ve sürdürmek için Dr. Restak’ın önerdiği ipuçlarından bazıları şu şekilde:

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu