Saner Ayar: ATATÜRK filmini Engelleyemeyecekler! ATATÜRK 750 binden fazla izleyiciye ulaştı

“ATATÜRK 1881-1919” filminin Avrupa’daki gösterimlerini engellemeye çalışan terör örgütü, sinemaların yakınına Atatürk’e hakaret içeren posterler astı. Yapımcı Saner Ayar: “Türkiye’de 2023’ün en iyi açılış yapan draması olan bu eser, yabancı ülkelerde vizyona rekorla başladı ve Avrupa’da 160 sinema salonuyla pandemiden beri en geniş ağa ulaşan Türk filmi oldu. Atatürk’ün fikriyatı gibi onu anlatan eserleri de engelleyemeyecekler!”

Lanistar Media yapımı “ATATÜRK 1881-1919” 1. Film, yurt dışı galaları ve sinema gösterimleriyle şimdiden dünyanın dört kıtasına dağıldı. Film Türkiye’de ‘2023’ün En İyi Açılış Yapan Draması’ oldu; ikinci haftasında ise bu rakamları da geride bırakacak bir izleyici kitlesine ulaştı. 

İsveç’in başkenti Stockholm’de gösterime giren filme, PKK/YPG yandaşları müdahale etmek istediler. Öte yandan daha önce de filmin yurt dışı gösterimlerinin ve galaları engellemeye çalışılmıştı. “ATATÜRK” filminin Paris, Berlin, Amsterdam, Brüksel gibi dünya başkentlerinde yapılması planlanan galaları ‘güvenlik’ nedeniyle iptal edilmek zorunda kaldı. Yapımcı Saner Ayar, Eylül ayında Los Angeles’ta fiziki ve sözlü saldırıya uğradı.

Şahane Hayatım'da Gerçeği öğrenip silahını çeken Macit’in kimi vurdu! Gaddar'da Enver’in Ekber’in teklifine nasıl cevap verecek? Yargı'da Ilgaz kayıp! Ceylin, emniyette Yeliz’in üstüne saldırıyor! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Ne zaman psikoloğa gitmeliyim? Neden psikoloğa gitmeliyiz?  Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu!