Pratik ve lezzetli en kolay 6 tava böreği tarifi!

Tava böreği, hem lezzeti hem de pratikliğiyle yaz günlerinin en sevilen yemeklerinden biridir. Damak zevkinize göre dilediğiniz iç harç ile hazırlayabileceğiniz bu börekler, dakikalar içerisinde pişiyor ve harika bir atıştırmalık halini geliyor. İşte damak zevkinize göre hazırlayabileceğiniz lezzetli tava böreği tarifi....

1. Klasik tava böreği

Derin bir kasede yarım su bardağı süt, yarım çay bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı soda, 2 adet yumurta ve 1 çay kaşığı tuzu karıştırın, hazırladığınız sosu kenara alın. 4 adet patatesi haşlayın ve püre haline gelene dek ezin. Ardından 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı pul biber, 1.5 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ve 1 su bardağı yumuşak beyaz peynir ekleyin ve güzelce karıştırın. Son olarak yarım demet incecik doğradığınız maydanozu da ekleyin. 3 adet yufkanın bir tanesini tezgaha serin ve güzelce soslayın.

Hazırladığınız harcın ⅓’ünü yufkanın her yerine dağıtın. Ardından yufkayı alttan üste doğru sarın. Sardıktan sonra bir ucunu içe doğru kıvırarak rulo haline getirin. Diğer iki yufkayı da aynı şekilde harçlayın ve sararak rulo haline getirin. 2 tatlı kaşığı tereyağını tavada eritin. Hazırladığınız ruloları tavaya yerleştirin, büyük bir gül böreği şekli elde etmeye özen gösterin. Böreğin üzerini bir fırça yardımıyla, tereyağıyla yağlayın. Böreğin her iki tarafını da 5 dakika yüksek ateşte, 15 dakika kısık ateşte pişirin. Börek kızardığında servis tabağına alın ve 10 dakika dinlendirdikten sonra sevdiklerinizle paylaşın, afiyet olsun!

Galatasaray EMS Yapı Sivasspor Maçı Geniş Özete ve Golleri! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak?