Koronavirüs hangi hayvandan bulaşıyor?

Başlangıçta yarasalardan yayıldığı öne sürülen korona virüsle ilgili yapılan bir araştırmada, virüsün en son pangolinlerden bulaştığı iddia edilmişti. İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Veteriner Fakültesi İç Hastalıkları Anabilim Dalı Uzmanı Dr. Alper Bayrakal, korona virüsünün hayvanlarla olan bağlantısını,hayvanlardan korona virüsü insanlara bulaşma riski hakkında detayları açıkladı.

Birçok türü etkileyebilir.
Dr. Alper Bayrakal, yaptığı açıklamada şunlara değindi:

Koronavirüsler, coronaviridae familyasından RNA’lı virüslerdir. Kedi, köpek, sığır, deve ve yarasa gibi pek çok farklı hayvan türü ve insanda enfeksiyonlara sebep olabilirler.

Koronavirüsün bulaştığı iddia edilen yarasa çorbası.

Genellikle bu virüsler sadece adapte oldukları türlerde enfeksiyon oluştururlar. Fakat bu virüsler mutasyana uğrayarak genetik yapılarını değiştirme kabiliyetlerine sahip oldukları için bir türe özgün olan virüs, diğer türlerde de enfeksiyon oluşturmaya adapte olabilirler.

Mucize sağlık kaynağı Zerdeçalın 11 faydası! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Gaddar'da Dağhan, Aydan’a evlilik teklif ediyor! Aldatmak’ta Yeşim’le Dündar’ın ilişkisi ortalığı karıştıyor ‘Yargı’da büyük finale 4 bölüm kala gerilim yeniden tırmanıyor!