Keriman Halis Ece kimdir, nerelidir?

Keriman Halis Ece, 31 Temmuz 1932 tarihinde Türkiye'nin ilk dünya güzeli seçildi. Kullanıcılar ilk dünya güzelinin hayatını araştırıyor. İstanbul'da doğan Halis, 99 yaşında kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti. Keriman Halis Ece kimdir, nerelidir?

Keriman Halis, 1932 yılında Belçika'da düzenlenen güzellik yarışmasında birinci seçildi ve Kâinat Güzeli, Zarafet Güzeli unvanları ile anılmaya başladı. Keriman Halis'e, Atatürk tarafından da ''Ece'' soyadı verildi. İki evlilik yaptı ve bu evliliklerden iki erkek bir de kız çocuğu dünyaya geldi. Keriman Halis Ece nereli?

KERİMAN HALİS ECE KİMDİR?

İlk Tük dünya güzeli Ece, 16 Şubat 1913 tarihinde İstanbul'da dünyaya geldi.Türk piyanist ve model Halis, zamanın meşhur tüccarlarından ve Hızır adı verilen yangın söndürme aletlerinin mümessili Tevfik Halis Bey ve Ferhunde Hanım'ın altı çocuğundan biridir.

Fenerbahçe Beşiktaş Maçı Geniş Özeti ve Golleri! İYİ Parti'nin yeni genel başkanı Müsavat Dervişoğlu oldu Esra Erol “Çocuk gelin” skandalını ortaya çıkardı! Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Yeni Renault Duster Türkiye pazarına sunulacak!