Keriman Halis Ece kimdir, nerelidir?

Halis Ece, 31 Temmuz 1932'de Belçika'nın Spa kentinde yapılan ve yirmi sekiz ülkenin delegelerinin katıldığı, dönemin en prestijli yarışması, Dünya Güzellik Yarışmasında birinci olarak "Dünya Güzellik Kraliçesi" seçildi. Yarışmalara babası tarafından kaydolan Keriman Halis, Tahsilini Feyziati (sonraki adı Boğaziçi) Lisesi'nde tamamladı. Amcası, ünlü operet bestecilerinden Muhlis Sabahaddin Ezgi ve halası ise ünlü kadın bestekâr Neveser Kökdeş'tir. Galatasaray Spor Kulübü'nün idarecilerinden Turgan Ece ise kardeşidir.

HASİP TAMER BEY İLE EVLENDİ

Yeğenleri arasında ünlü isimler bulunan model, ilk evliliğini Dr. Orhan Sanus ile yaptı. Bu evliliğinden ilk oğlu Sezai Biltin Sanus, daha sonra da kızı Ece Sanus dünyaya geldi. İkinci evliğini ise ünlü tüccarlardan Hasip Tamer Bey'le yaptı ve Cenk Tamer adında bir erkek çocuğu oldu. Keriman Halis çok iyi piyano çalabiliyordu. Yanı sıra oldukça iyi yemek yapan ve dikiş diken Ece, Fransızcayı anadili gibi bilirdi. Hem Çerkez Adige hem de Çerkez Ubıh kanı taşıyan Kafkas kökenli Ece, baba tarafından, Bıjnav (Bıjnou olarak da bilinen) sülalesine mensuptur. Meşhur Ece Ajandası da, adını Keriman Halis'in soyadından alır. Şirketin hayatını kaybeden sahibi Murtaza Sadık Kağıtçı, ''Ece'' soyadının verilişinden etkilenerek şirkete bu adı vermiştir.

En güzel resimli duygusal Anneler Günü mesajları 2024 Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Şahane Hayatım’da Didem Şebnem’e karşı büyük bir zafer kazanıyor! Hafta finaline sevilen sanatçı Mehtap Yılmaz damga vurdu