İşte yeni güzellik trendleri: Gua sha tekniği, Jade roller ve mucizevi doğal taşlar!

Asyalılar dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Uzakdoğu dolaylarından gençlik ve güzellik sırları açıklanıyor. Gua sha tekniği ve harika doğal taşlarla tanışma vaktimiz geldi.

EBRU KÜÇÜKGÖKDEMİR ebrukgdmr@gmail.com

İşte yeni güzellik trendleri: Gua sha tekniği, Jade roller ve mucizevi doğal taşlar!

Karantina günlerinde kendimize farklı hobiler edindik. Hep poğaça, börek ve ekmek yapmadık. Bunlardan biri de güzellik için değişik yöntemleri kendi üzerimizde denemekti. Zoom, instagram ve whatsapp yoluyla görüntülü konferans yaptıkça yüze tutulan kameralar tüm gizli kalmış kusurları açığa çıkardı. Görüntülü konuştukça burunlar değişmeli diyen bir grup ise estetik ameliyatlara vakit kaybetmeden başlamış. Cildinden memnun olmayanlar ya da daha güzel olmasını dileyenler ise çoktan kendilerine uygun teknikleri araştırmaya koyulmuş. Cildi canlandırmak ve parlak göstermek için şu sıralar daha derinlere dalarak doğal yöntemleri bulmak için keşifler yapılıyor. Asyalılar dünyayı şaşırtmaya devam ediyor. Uzakdoğu dolaylarından gençlik ve güzellik sırları açıklanıyor. Gua sha tekniği ve harika doğal taşlarla tanışma vaktimiz geldi.

Asyalılar kadar güçlü bir masaj yöntemini üzerimizde denemeye cesaret edemiyoruz. Onlar ciltleri kıpkırmızı olana dek taşları cilt ve vücutlarında gezdiriyorlar. Bir nevi acıya aslında bağışıklılar diyebilirim. Çince sürtmek anlamına gelen Gua ve kızarmış cilt anlamına gelen Sha kelimelerinden oluşan bu sistem sizi gençleştiriyor desek yanlış olmaz. Ayrıca Çince “sıyırma” ya da “kazıma” anlamına da gelen Gua Sha; pembe kuvars, aventurin, kristal kuvars ve yeşim gibi değerli minerallerin farklı formlarda ve ebatlarda şekillendirilmesi ile kullanılan bir yüz masaj aleti. Roller’lardan farklı olarak düz kenarları, oyukları ve ince uçları var. Bu sayede özellikle çene hattı ve göz çevresinde daha etkili olabiliyor.

Bu işin püf noktası doğru masajı doğru noktaya yapmaktan geçiyor. Gua sha'dan sonra geleneksel olarak, iş bittikten sonra cildi sakinleştirmek için bir yeşim silindiri kullanılıyor.

En çok görülen ‘Roller’ doğal taşı olan yeşim taşını hassas ciltler, pembe kuvars duygusal şifa arayanlar kullanıyor. Gua sha anladığım kadarıyla da narin cilde sahip kızlara önerilmiyor.

Yeni güzellik trendi “Jade Roller” nedir?

Jade roller silindir şeklinde yeşim taşlı bir yüz masaj aleti. Çene, alın, kaşlar, göz altları ve tüm vücuda uygulanan jade roller, enerjiye inananların gözdesi haline geldi. Yeşim taşı kendiliğinde soğuk özelliğe sahiptir, isterseniz dolapta tutarak bu etkiyi daha da arttırabilirsiniz. Ama fazla tutmayın yeşim silindiri belki patlayabilir.

Sahte doğal taşlara dikkat!

İlk dikkat etmeniz gereken cildinizi, cilt analizi yapan eczane ya da hekim kontrolünden geçirmenizdir. Zaten yedekte bir cilt sahibi olmadığımız için var olana iyi bakmalıyız. Kendi deneyimlemem sonucunda bir eczanede yüzde 300 büyüten bir analiz aletinde yüzümde uyuyan egzamaları keşfettim. Dolayısıyla kan akışını arttıracak masajı bırakın herhangi bir c vitamini ya da canlandırıcı barındıran kremleri bile kullanamıyorum. Bu masaj yöntemlerini kronik rahatsızlıkları olan ve ilaç kullananlar hekime danışmadan başlamamalıdır.

Biliyoruz ki yıllarca her ürünün sahtesine karşı zaten uyarıldık. Ayakkabı boyası atılan zeytinler, kireç katılan peynirler, sahte baharatlar derken iş doğal taşın sahtesine de geldi. Egzamaya, kaşıntıya ve tahrişlere neden olabilecek sahte doğal taşlardan kendinizi sakınmalısınız. Sertifikalı doğal taş bulmanız sağlığınız açısından büyük önem taşıyor. Güvenmediğiniz bir yerden alışveriş yapmayın. Fiyatları ise 70 tl ve 300 tl arasında değişiyor. Yurt dışında ise 10 ila 35 Euro gibi rakamlar gözüme çarptı.

Gençleşmenin keyfini çıkarın!

Tüm yazılarını göster