Google'dan Öğretmenler Gününe özel doodle sürprizi... Öğretmenler Gününün tarihi ve önemi nedir?

24 Kasım Öğretmenler Günü Google tarafından da unutulmadı. Dev arama motoru Google, Öğretmenler Günü dolayısıyla doodle hazırladı. Google'ın ana sayfasında yer alan logoya tıklandığında, 24 Kasım Öğretmenler Günü'ne ilişkin haberler görülüyor. Pek çok ülkede 1994'ten beri her yıl 5 Ekim günü UNESCO tavsiyesiyle Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Ancak bu özel gün ülkemizde 24 Kasım'a denk geliyor. Peki, 24 Kasım Öğretmenler Günü nasıl ortaya çıktı? İşte, 24 Kasım Öğretmenler Günü'nün tarihi..

Öğretmenler Günü 2021, Google'ın hazırladığı doodle görseli ile hatırlatıldı. Google’ın hazırladığı görselde renkli okul araç gereçleri yer aldı. Google'ın bu özel günü ana ekranına taşımasıyla beraber Öğretmenler Günü'nün tarihi gündeme geldi. Doodle tasarımıyla öğretmenlerin çok yönlü görevi hatırlatıldı. "Doodle" uygulamaları, dünya ülkeleri için önemli gün ve tatillere, kültürel olaylara ve tarihte yer alan önemli kişilere, bu platformda yer vererek dikkati çekmeyi amaçlıyor.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu