Covid-19 nedeniyle ağır hasta olma riskini iki kat artıran gen keşfedildi

Polonya'da yapılan ve bin 500 kişinin incelendiği yeni bir çalışma, Covid-19 nedeniyle ağır olma riskini 2 kat artıran geni ortaya çıkardı. Araştırmacılar, bu genin; bir kişinin yaş, kilo ve cinsiyetten sonra, corona virüsten ne kadar ciddi şekilde muzdarip olduğunu belirleyen en önemli dördüncü faktör olduğunu söyledi. Bununla birlikte uzmanlar, yeni keşfin ağır hasta olma riski yaşıyan insanların önceden belirlenmesini sağlayarak hayat kurtarılabileceğini aktardı.

Bilim insanları, Covid-19  ile ağır hasta olma riskini iki kattan fazla artıran bir gen keşfetti. Polonya'daki Bialystok Tıp Üniversitesi'nden araştırmacılar, söz konusu genin bir kişinin yaş, kilo ve cinsiyetten sonra Covid-19’dan ne kadar ciddi şekilde muzdarip olduğunu belirleyen en önemli dördüncü faktör olduğunu buldu.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Ödülünü Kazandı!