Bilim insanlarından kritik uyarı! İşte akıllı telefonların korkunç zararları

Bilim insanların akıllı telefonların yararlarının yanında zararları konusunda da uyarılarda bulunuyor. Araştırmacılar, akıllı telefon kullanımının hafızayı olumsuz yönde etkilediğini Alzheimer ve demans gibi sorunların çok daha erken yaşlarda görülebileceğini iddia ediyor.

Akıllı telefonlar hayatımıza girdiğinden beri pek çok şey daha kolay hale geldi. Bilmediğimiz bir adresi bulmak, alış veriş yapmak, biriyle iletişim kurmak. Eskiden haritalara bakarken, yakınlarımızın numaralarını ezberlerken şimdi akıllı telefonumuz sayesinde beynimizi bir hafıza kartı gibi kullanmayı bıraktık. Cebimizdeki geniş depolar hafızalarımızda yerler açtı. Ancak bilim insanları işlerin pek de doğru gitmediğini söylüyor ve akıllı telefonlar yüzünden hafıza sorunlarının arttığına dikkat çekiyor. Guardian’ın, nörobilimcilerden aldığı görüşlerle hazırladığı yazıda yer verdiği birbirinden çarpıcı iddialar, akıllı telefonlara bakışınızı tamamen değiştirebilir.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor