Asgari ücret zammı sonrası o ödemelerde artıyor! Kıdem tazminatı, işsizlik, 65 yaş, engelli...

Asgari ücretteki artış sonrasında birçok ödeme ve maaşta da artış yaşanacak. 65 yaş aylığı, engelli aylığı, işsizlik maaşı, staj ücretleri, askerlik ve doğum borçlanması, asgari ücretlilerin rapor ücretleri ve genel sağlık sigortası primleri asgari ücretteki artışla birlikte değişiyor. Peki yeni yılda asgari ücret zammı kime, nasıl yansıyacak? Tek tek hesaplandı! İşte yeni zamlı rakamlar…

Asgari ücret 2023 zam oranı yüzde 54,66 olarak açıklanırken, net rakam 5.500 TL’den 8.506 TL’ye yükseldi. Milyonlarca asgari ücretli çalışan zamlı maaşlarını Şubat ayı itibarıyla hesaplarında görecek. Ancak tüm bunların yanında birçok kalemde de asgari ücret artışlarını göreceğiz. Bu kapsamda işsizlik maaşı, 65 yaş, engelli ve bakım aylığı, staj ücretleri gibi sosyal destekler asgari ücret oranında zamlanacak.

İşte yeni asgari ücretin diğer kalemlere yansıması…

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Hyundai SANTA FE Red Dot Tasarım Ödülünü Kazandı!