Adnan Menderes kimdir? Adnan Menderes idamı ne zaman oldu? Adnan Menderes sözleri (27 Mayıs 1960)

1960'da dönemin başbakanı Adnan Menderes'in idam edildiği 27 Mayıs Darbesi'nin üzerinden tam 60 yıl geçti. Türkiye tarihine utanç vesikası olarak geçen ihtilal sonrası Anayasa ve TBMM feshedildi, siyasi faaliyetler bir süreliğine askıya alındı. 27 Mayıs günü geldiğinde herkes Adnan Menderes kimdir? Adnan Menderes idamı ne zaman oldu? sorularını soruyor. İşte Adnan Menderes'in hayatı ve Adnan Menderes sözleri.

Takvimler 1960 yılını gösterdiğinde Türkiye Cumhuriyeti 37 yaşındaydı. İktidarda, 10 yıl önce ülkedeki tek parti devrine son veren Demokrat Parti bulunuyordu. Başbakan koltuğunda 14 Mayıs 1950 ve 2 Mayıs 1954 seçimlerden zaferle çıkan Adnan Menderes oturuyordu, Cumhurbaşkanı ise Celal Bayar’dı.

Meteoroloji güncel verileri açıkladı! Bugün hava durumu nasıl olacak? Zararlı sanıyorduk! Sağlığımız için öyle bir faydası çıktı ki... Aileler dikkat! Bu hatalar çocuklardaki böbrek sorunlarını arttırıyor! Bu Cuma Vizyonda Yer Alacak Filmler Belli Oldu Şahane Hayatım’da savaş bayrakları çekildi! Ateş Kuşları'da Ali ve Mercan bebeklerinin cinsiyetini öğreniyor