Anasayfa /  Dünya

Ambargo uygulanırsa varil fiyatı 300 doları aşabilir

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, Rus petrolüne yönelik bir ambargonun piyasalarda felakete neden olacağı uyarısında bulundu.

Abone ol
Abone ol 07 Mart 2022 23:56

Rusya'nın Ukrayna'da yönelik askeri harekatı sonrası Batılı ülkeler, Rusya'ya karşı birçok yaptırım kararı aldı. Bunlardan biri de Rusya'dan petrol ithalinin durdurulmasına yönelikti.

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rus petrol ihracatına yönelik olası yaptırımları değerlendirdi.

"AVRUPALI POLİTİKACILAR, VATANDAŞLARINA DÜRÜST OLMALI"
Avrupa’da Rus petrolüne alternatifin kolay bulunamayacağına işaret eden Novak, "Bu bir yıldan uzun sürer ve Avrupalı müşteriler için çok daha pahalı olur. Avrupalı politikacılar, vatandaşlarını, onları neyin beklediğini, benzin, elektrik ve ısınma fiyatlarının fırlayacağı konusunda dürüstçe uyarmalıdır." diye konuştu.

"VARİL FİYATI 300 DOLARI AŞABİLİR"
Novak, Rus petrolüne olası bir ambargo nedeniyle fiyatların önemli oranda artacağına işaret ederek, "Rus petrolüne yasakların küresel piyasa için felaket sonuçlara yol açacağı kesinlikle açıktır. Petrolün varil fiyatı 300 doların üstüne çıkabilir." ifadesini kullandı.

Etiketler Rusya
Yorumlar