Anasayfa /  Ekonomi

Altının Yükselişi Ne Kadar Sürecek?

100 dolar kaç TL, 100 dolar ne kadar? şeklindeki aramalar, yatırımlarını dolardan yana tercih edenler tarafından sıklıkla yapıldı. Son günlerde dolar yukarı yönlü seyrine devam ediyor. Peki, 100 dolar kaç TL, 100 dolar ne kadar? İşte detaylar...

Abone ol
Abone ol 26 Mayıs 2020 23:46

Altının Yükselişi Ne Kadar Sürecek?

Günlerdir borsa kurlarında beklenmedik artışlar yaşanırken, dünya ve Türkiye ekonomi haberleri de sürekli değişiyor. Altının günlük yükseliş hızı, Euro ve Dolar’da son dakika gelişmeleri ile ilgili bütün açıklamalar dakika dakika güncellenmeye devam ediyor. Türkiye ekonomisinde altının bugünkü fiyatları ve yeni gelişmeleri haber365 üzerinden takip edebilirsiniz.

Altın Fiyatları Zirveye İlerliyor!

Günlük yükselme miktarı olarak 0.20 üzerinden yükseliş gösteren altın fiyatları, bugün itibariyle zirveye ulaşmaya aday olacağa benziyor. Özellikle Covid-19 salgını nedeniyle ekonomide beklenmedik değişikliklerin olması, dünya devletlerinin ve Türkiye’nin de yeni kalkınma projeleri oluşturmasını sağladı. Son dönemin en çok değer kazanan borsa kurlarından bir diğer de dolar ve Euro. Ancak yeni para basılacağı haberi nedeniyle, yeni yatırımlar yapılması tehlikeli olabiliyor.

Bugün altın fiyatları satışta 1.723, 65 oranını gördü. Gram altının alışı ise 376,70 ve satış değeri ise 376,76 üzerinden oynama yapıyor. Bu dönem sürekli yükselişte olan altının haziran sonunda daha da yükselişte olacağı açıklanıyor.

Çeyrek Altın’da Düşüş: Altın 611,40 TL

Ekonomide beklenmeyen bu değişiklikler Pandemi sonrası büyük bir zorlukla mücadele edileceğini gösteriyor. Özellikle altın, Sterlin, Euro ve Dolar’ın son durumu borsa kurlarında endişeli bir ortamın olmasına neden oluyor. Bu dönemde Çeyrek altının alışı 611,40 ve satışı ise 620,00 olarak görülüyor. Artışların 0,20 oranından olması ve ekonomideki değişimlere göre düşüş yaşanması da yatırımcıların endişeleria arasında yer alıyor.

Doların Beklenmedik Artışı!

ABD başkanının yaptığı son açıklamayla birlikte, dolar basılması üzerine enflasyon alanında değişikliklerin olacağı büyük beklentiler oluşturdu. Bu durum iyi mi kötü mü hala tartışma konusuyken, 100 dolar kaç TL merak konusu oldu. Şu an artışa geçmiş olan dolar kurunda 100 doların 679,82 Türk Lirası olduğu görülüyor. Son gelişmelerle birlikte doların artışı ve altının düşüş yaşaması ise günlük değişiklikler. Ancak genel olarak global ekonominin bu şekilde ilerleyeceği üzerine ekonomistlerden açıklamalar geliyor. Son dönemde Türkiye Ekonomisi, ticari alandaki yeni yatırımlar aynı zamanda vatandaşın yöneldiği para birimleri de durumda değişiklik gösterebilir.

https://www.haber365.com.tr/ekonomi-haberleri/100-dolar-kac-tl-100-dolar-ne-kadar-h199583.html

Yorumlar