Anasayfa /  Foto Galeri

Altın yatırımcıları dikkat! Altın yükselişte ama herkes bugün açıklanacak kritik verileri bekliyor

Altın'ın ONS fiyatı değer kaybetse de doların yükselişi altının yukarı yönlü gitmesini sağlıyor. Kısmı yükseliş olsa da uzmanlar bugün açıklanacak verilerin altının seyrini değiştirebileceğini söylüyor. Analistler, bugün ABD'de açıklanacak enflasyon verileri ve ABD Merkez Bankası'nın (Fed) toplantı tutanaklarının altına yön vereceğini açıkladı. Eğer altının ONS fiyatı yukarı yönlü hareket ederse gram altında ilk etapta 600 lira aşılabilir.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın yükselişte ama herkes bugün açıklanacak kritik verileri bekliyor - Sayfa 1

Altının gram fiyatı, güne yükselişle başlamasının ardından 520 lirayla son dört ayın en yüksek seviyesinden işlem görüyor. Aynı dakikalarda çeyrek altın 840 lira, cumhuriyet altını da 3.423 liradan satılıyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın yükselişte ama herkes bugün açıklanacak kritik verileri bekliyor - Sayfa 2

Dün altının ons fiyatı ve Dolar kurundaki yükselişe paralel değer kazanan altının gram fiyatı, günü önceki kapanışın yüzde 0,8 üzerinde 511,8 liradan tamamladı. 

Altın yatırımcıları dikkat! Altın yükselişte ama herkes bugün açıklanacak kritik verileri bekliyor - Sayfa 3

Altının gram fiyatı, yeni güne de yükselişle başlamasının ardından, saat 17:00 itibarıyla 520 liradan işlem görüyor. Böylece gram altın 16 Haziran tarihinden itibaren en yüksek seviyesinde bulunuyor.

Altın yatırımcıları dikkat! Altın yükselişte ama herkes bugün açıklanacak kritik verileri bekliyor - Sayfa 4

ÇEYREK VE CUMHURİYET NE KADAR?