Anasayfa /  Foto Galeri

Altın alıp satacaklar dikkat! İslam Memiş'ten altın ve döviz piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasada yaşanan hareketliliği değerlendirdi. Altın alım satımı için doğru zaman mı? Gram altın fiyatı düşer mi? 3 Mart 2022 güncel altın fiyatları nedir?

Altın alıp satacaklar dikkat! İslam Memiş'ten altın ve döviz piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar - Sayfa 1

Memiş, Rusya'nın Ukrayna'ya operasyonunun ardından piyasalarda yaşanan hareketlenmeyi Youtube'dan yayınladığı video ile değerlendirdi. Bugün piyasalarda agresif bir dalgalanma gerçekleştiğini belirten Memiş, ciddi bir kargaşa ve kaos yaşandığını, gerginlik ve tedirginliğin arttığını söyledi. Memiş böyle zamanlarda varlıkların çeşitlendirilerek biraz daha riskten uzaklaşılması gerektiğini belirtti.

Altın alıp satacaklar dikkat! İslam Memiş'ten altın ve döviz piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar - Sayfa 2

Dünya piyasaları petrol fiyatlarındaki yüksek seyirle çalkalanırken Rusya-Ukrayna izleri ons altın ve dolar kurunda da görülüyor. Yatırım ve birikim yapmak isteyenlerin kafası ise karışık. Ülkemizde altın fiyatları konusundaki tahminleri sayısız kez tutan İslam Memiş’ten ise neye nasıl yatırım yapacağını bilmeyenler için yeni bir uyarı geldi.

Altın alıp satacaklar dikkat! İslam Memiş'ten altın ve döviz piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar - Sayfa 3

Youtube kanalında piyasalara ilişkin değerlendirmeleriyle bilinen Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, “manipülasyon fiyatlaması” şeklinde bir tanımdan bahsederken dolar kuru için yakın gelecekteki tahminlerini paylaştı.

Altın alıp satacaklar dikkat! İslam Memiş'ten altın ve döviz piyasasıyla ilgili önemli açıklamalar - Sayfa 4

Dolar kuru 13,80 lira seviyesinin üzerinde tutunmayı başardı. Eğer 13,80 lira üzerinde yeniden bir kapanış görürsek 14’lü rakamlardan bahsedebileceğiz” diyen İslam Memiş, “14,20, 14,30, 14,50, 14,70 rakamlarını telaffuz edebiliriz. Dolar endeksinin yeniden 97 seviyesinin üzerine yükselmesi, euro/dolar paritesinin gerilemesi, emtia fiyatlarının yükselmesi gibi etkenler dolar tarafını pozitif yönde etkilemeye devam ediyor. Savaş cephesinden gelen haber akışlarına göre hem döviz kurları hem de emtia fiyatlarındaki yön arayışları ciddi anlamda belirleyici olacak” ifadelerini kullandı.