Anasayfa /  Güncel

Alman Başbakan Merkel, Gazi Meclis'i gezdi

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ziyaretinde Gazi Meclis'i de gezdi. TBMM'de 15 Temmuz saldırısının ardından müze alanı olarak düzenlenen bölgeyi gezen Alman Başbakan Merkel, yeni anayasa değişikliğiyle ilgili bilgi de aldı

Abone ol
Abone ol 03 Şubat 2017 03:07

Başkanlık sisteminde ‘başkanın’ geniş yetkilerine vurgu yapan Merkel, “Başkanın çok alçakgönüllü olması gerekiyor. Başbakanlar kendi başına karar veremiyor. Başkanlar bir kararnameyle karar alabiliyorlar. Bizde kararlar uzun süreçlerden geçiyor.

ABD’li meslektaşlarımızı kıskanıyorum” dedi. Meclis Başkanvekili Ahmet Aydın, “Bizde bir söz vardır; kıskanma ne olur, çalış senin de olur” deyince Merkel, “Biz böyle devam etmeyi tercih ediyoruz” karşılığını verdi. Merkel, “34 yıllık siyasi hayatım var. Doğu Almanya’da bunun olmamasının sıkıntısını çok yaşadık. Biz koalisyonlarla bu süreçleri yaşadık.

Öyle kısa hükümetler de kurmadık, uzun istikrarlı hükümetler kurduk. Ama kolay olduğunu söyleyemem. Şu anda parlamentonuz Türkiye için önemli kararlar vermek durumunda. Ama bu şekilde Başbakan korkarım kendi kendini ortadan kaldırıyor. Bizim birleşme sürecimizde de böyle oldu; Doğu Almanya Başbakanı fedakarlık yaptı, kendi kendini feshetti” dedi. 

143’TEN 3 İADE

Almanya Başbakanı Angela Merkel’in günübirlik Türkiye ziyareti sırasında, Almanya’da bulunan PKK, FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri üyelerinin Türkiye’ye iadesine ilişkin talepler bir kez daha gündeme getirildi. Adalet Bakanlığı kaynaklarından Hürriyet’in aldığı bilgiye göre Almanya, 2007 - 2016 yılları arasında terör örgütleriyle mücadele kapsamında Türkiye’nin iadesini istediği 143 kişiden sadece 3’ünü iade etti. Almanya, 143 iade talebinden 115’ini ise reddetti. İadesi talep edilen bazı kişilere Alman vatandaşlığı verildiği de ortaya çıktı.

Kaynak: Hürriyet


Etiketler Gazi Meclis
Yorumlar