Anasayfa /  Ekonomi

Alkol fiyatlarına gelen son zamlar vatandaşı zorluyor!

Temmuz ayında alkol ve sigara fiyatlarına üst üste zamlar gelmişti. Alkol fiyatlarına yeni zamların sinyali verildi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, eylül ayında yapılacak zamlar hakkında bilgi verdi. Dündar'ın verdiği bilgilere göre rakı fiyatları 600 lira sınırına dayanacak.

Abone ol
Abone ol 31 Ağustos 2022 21:51

Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda; bir içki grubuna daha zam geleceğini duyurdu. Eylül ayında gelecek zamla birlikte, içki grubuna ait markaların rakı fiyatları 569 liraya kadar yükseldi.

Dündar, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda; "Bir güncelleme daha. Zam geldi. Bu zamlar nerde duracak biz de kestiremiyoruz artık" ifadelerini kullandı.

İşte zamlı alkol fiyatlarının listesi:

 "ÖTV KALDIRILSIN" TALEBİ

Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, Mey Diego grubunda yer alan rakı ve şaraplara eylül ayının başında zam geleceğini 2 gün önce duyurmuştu.

Aybaş, “Bize birçok alkol firmasından, eylülün ilk haftası yüzde 15 ila yüzde 20 arasında zam yapılacağı ve stoklarımızı korumamıza dair mesajlar geliyor. Umarım böyle bir zam geçişi olmaz. Sigara zammıyla alakalı da fısıltılar kulağımıza geliyor" demişti.

Vatandaşın alım gücünün çok düştüğüne işaret eden Aybaş, acilen ÖTV oranlarının düşürülmesi gerektiğini söylemişti.

Yorumlar